Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Anda Eibele beidz basketbolistes karjeru

© f64

Desmito reizi karjerā par Latvijas čempioni kļuvusī basketboliste Anda Eibele, kura 12 gadus pārstāvējusi arī Latvijas valstsvienību, nolēmusi likt punktu profesionāles karjerai, pavēstījusi pati sportiste.

Šajā sezonā Eibele Latvijas čempionātā vidēji 21 minūtē guva 8,4 punktus, atdeva 6,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,3 bumbas. Austrumeiropas līgā Andai nepilnu 17 minūšu laikā 5,8 punkti, 3,1 bumba, 2,8 piespēles un 1,3 pārtvertas bumbas. Savukārt FIBA Eiropas kausā laukumā pavadītas nepilnas astoņas minūtes, gūstot 2,8 punktus un izcīnot 1,8 bumbas pie groziem.

TTP basketbola skolas (trenere Maija Kubliņa) audzēkne Eibele karjeras laikā pārstāvējusi Maskavas apgabala "Spartak", austriešu "Powerbasket Wels", Limasolas AEL, Gospičas "Osiguranje", Sionas "Sdent Helios", kā arī vairākus Latvijas klubus - "RTU/Klondaika", "Avantis/Turība", SK "Cēsis" un "TTT Rīga".

Eibele kļuvusi par Austrijas un Kipras čempioni un kausa ieguvēju, kā arī desmitkārtēju Latvijas čempioni "Cēsu" un TTT rindās.

"Katram sportistam reiz pienāk laiks teikt paldies profesionālam sportam un nu ir pienācis manējais: “Paldies par šo spēli!” Apetīte rodas ēdot, šis ir desmitais [Latvijas] tituls un pēdējais kā spēlētājai! Paldies visiem, ar ko sanāca kopā uzspēlēt. Īpaši liels paldies manai ģimenei un draugiem," savā ierakstā "Instagram" sacīja Eibele.

Latvijas valstsvienībā Eibele debitēja 2004. gadā, bet finālturnīros spēlējusi divas reizes (2005, 2013). 2008. gadā Anda pārstāvēja Latviju olimpiskajās spēlēs Pekinā. Pēdējo oficiālo maču valstsvienībā Eibele aizvadīja 2016. gada 24. februārī, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Lietuvu.