Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ko par Kurucu raksta Ziemeļamerikā?

© f64

20 gadus vecais latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs pieteicies NBA draftam. Salīdzinot ar pagājušo gadu, "Barcelona" pārstāvošais spēlētājs nepastāvīgā spēles laika dēļ zaudējis pozīcijas, turklāt ESPN norāda, ka starp Kurucu un viņa komandas biedriem valda spriedze.

Pirms sezonas Rodionam Kurucam tika prognozēta vieta drafta pirmajā kārtā, tomēr viņa pozīcijas pēdējā laikā saņēmušas triecienu, jo latvietim neizdodas tikt pie pastāvīga spēles laika Eirolīgas klubā "Barcelona".

Neskatoties uz spāņu lielkluba nepatiku, Kurucs draftam pieteicās arī pirms gada, un par viņu lielu interesi izrādīja pirmās kārtas beigās esošās komandas. Tomēr kandidatūru nācās atsaukt, jo līguma izpirkuma summa - aptuveni četri miljoni eiro - neļautu Kurucam uzreiz doties uz Ziemeļameriku.

Turpinājumā starp Kurucu un "Barcelona" valdījušas nesaskaņas, norāda ESPN. Galvenais iemesls - latvieša nevēlēšanās pagarināt līgumu. Pašreizējā vienošanās beigsies pēc viena gada. Tādējādi Kurucs vairāk laika pavada kopā ar rezerves komandu, un arī šajā vienībā valdot konflikti.

"Kurucs pirmajā puslaikā iemeta 16 punktus, realizējot metienus no perimetra un uzbrūkot grozam caurgājienos. Tiesa, vienlaikus viņš nodemonstrēja arī savas nepilnības aizsardzībā un lēmumu pieņemšanā," norādīja ESPN drafta eksperts Maiks Šmics, kurš bija devies uz Spāniju, lai vērotu Kurucu.

"Viņš atrodas sarežģītā situācījā, jo bieži izdara par daudz, vēloties pierādīt sevi. Kurucs tiek pie regulārāka laika "Barcelona" otrajā komandā, piedaloties piecos no pēdējiem sešiem mačiem, kuru laikā viņš vidēji 40 minūšu laikā guvis 23,4 punktus, trāpot 63,6% divpunktu un 35,3% tālmetienu.

Neskatoties uz rādītājiem, fakts, ka Kurucs trenējas tikai ar pirmo komandu un tas, ka viņš komandai pievienojas ar domu par gūtajiem punktiem kā galveno uzdevumu, ir radījis sasprindzinājumu starp viņu un komanadas biedriem un treneriem," stāsta Šmics.

Latvietis pašlaik ierindots ESPN prognožu 39. vietā. Klubiem pievilcīga šķiet Kuruca vispusība - viņš var spēlēt vairākās pozīcijās, ir apveltīts ar raženu augumu un prasmi uzbrukt grozam. Tomēr ja Kurucs līdz 11. jūnijam pieņems lēmumu un atsauks savu kandidatūru, viņam tiks dota vēl viena iespēja.

Ziemeļamerikas medijs norāda, ka lomu Kuruca lēmumā varētu spēlēt iespējas apmeklēt klubu treniņus un piedalīšanās Trevīzo nometnē, kurā allaž pulcējas vairāki labākie jaunie spēlētāji.

Tāpat tiek uzsvērts, ka tikai dažas komandas Kurucu skautojušas padziļināti - daudzi galveno lēmumu pieņēmēji izvēlējušies nedoties uz viņa spēlēm, jo bieži vien nav bijis skaidrs, kuras komandas rindās Kurucs dosies laukumā un kad notiks mačs, un cik daudz minūtes latvietim tiks atvēlētas, ja viņš vispār tiks pie teikšanas. Neskatoties uz to visu, daudzi skauti Kurucu uzskata par trešo labāko spēlētāju ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm, kurš būs pieejams draftā.