Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Uzvar arī Sevastova un Latvija iekļūst Federācijas kausa elitē

© f64

Anastasijai Sevastovai pietika ar diviem setiem (6-2 un 7-5) lai pārspētu Jekaterinu Makarovu un nodrošināt Latvijas izlasei uzvaru pār Krieviju un iekļūšanu Federācijas kausa izcīņas elitē!

Anastasijai Sevastovai mačs pret Jekaterinu Makarovu bija ļoti atbildīgs. Uzvaras gadījumā Latvija panāks 3:1, kas garantēs uzvaru pār Krieviju un iekļūsanu Federācijas kausa izcīņas elitē, bet zaudējuma gadījumā būtu jāaizvada dubulstpēle, kur būtu jātiekas ar vienu no šā brīža labāko pāri pasaulē Makarova/Vesņina.

Pirmais sets. Pirmais geims pilnīgs pretstats Ostapenko un Pavļučenko mačam. Vairākas garas izspēles, vairākas reizes rezultāts ir līdzīgs, taču pats galvenais, ka Anastasija uzvar savu geimu (1-0). Makarovas serves geimā rezultāts it kā pārliecinošāks (Anastasijai tikai viens punkts), taču katra punkta izcīnīšanai bija pagaras izspēles un krievietei nekas nenāca viegli (1-1). Otro savas serves geimu Anastasija uzvar pārliecinošāk (zaudēts viens punkts) un Latvija ir vadībā ar 2-1.

Ceturtajā geimā pirmā breikbumba mačā un tā ir Anastasijai. Uzvarēt šo geimu palīdzēja pretiniece, kur pēdējo punktu Anastasijai atdeva sitot bumbiņu autā un esam vadībā ar 3-1. Nenāktu par ļaunu šo breiku nostiprināt ar uzvaru pašas serves geimā un tas arī izdodas. Rezultāts jau 4-1, taču pats galvenais, ka Sevastova pilnībā kontrolē mača gaitu un spēlē tā, kā pretiniecei vismazāk patīk.

Proti, Makarova tiek dzenāta no viena laukuma stūra uz otru, laiku pa laikam ir saīsinātie sitieni un Makarovai atkal jāskrien…

Tā turpināt! Būtībā, šajā setā jānotur sava serve. Vispirms nezaudējot nevienu punktu tiek panākts 5-2. Kaut kas neticams, taču arī nākamajā geimā Anastasija nezaudēja ne punktu, taču šoreiz tas notika servējot Makarovai. Lietas būtību tas nemaina un pirmais sets ir uzvarēts ar 6-2. Negaidīti pārliecinoši, taču pelnīti!

Otrais sets. Pirmais sets tika pabeigts ar diviem “sausiem” geimiem un arī otrais tika iesākts tikpat pārliecinošs. Atstāt pretinieci sausā gan neizdevās, taču savas serves geims tika aizvadīts bez šaubām par tā iznākumu. Nopietns cīniņš bija otrajā geimā. Turpat desmit minūtes bija nepieciešams, lai Makarova tomēr atspēlētu vienu breikbumbu un panāktu 1-1, taču pats galvenais secinājums par šo geimu - Makarovas serve ir nestabila un Anastasija turpina uzspiest savu spēles stilu. Diemžēl trešajā geimā šis pavediens kaut kur pazuda (pasliktinājās serves kvalitāte, bumbiņas lidoja autā) un jāsāk domāt kā atspēlēties (1-2).

Atgriežoties pie otrā geima, kad Anastasija neizmantoja breikbumbu, šķiet, kopš tā brīža Makarova tika pie otrās dzīvības un jau viņa pamazām uz emocionālā pacēluma viļņa pamazām sāka pārņemt iniciatīvu un apliecinājums tam bija sausā uzvara nākamajā savā serves geimā, bet rezultāts kļūst 1-3. Jācer, ka šī krīze Anastasijai nebūs ilga. Tūlīt pašai ir jāservē un pārliecībai ar sauso geimu it kā vajadzētu būt atgūtai (2-3).

Kad septītajā geimā pašai servējot rezultāts ir 2-4 un 15-40, tā vien šķita, ka tuvojas trešais sets, taču Anastasijai izdevās atspēlēt divas breikbumbas un pabeigt šo geimu ar eisu - 3-4 un nekas šajā setā vēl nav beidzies.

Nākamajos divos geimos uzvar servētājas (4-5) un nākamais geims ir pēdējais setā, kurā Sevastova mača ritējumu var pavērst savā virzienā un to viņai arī izdodas panākt. Tiesa, ar Makarovas palīdzību, kurai divas dubultkļūdas. Sevastovai šajā geimā bija trīs breikbumbas, taču tikai ar trešo tas tika uzvarēts un uzvarēts pateicoties pretinieces dubultkļūdai (5-5).

Savs geims tiek uzvarēts salīdzinoši droši. Pēc 30-30 talkā nāk serve un ar eisu tam pielikts punkts - 6-5 un jāservē Makarovai. Būs vai nebūs taibreiks? Nebūs un arī nav vajadzīgs, jo Anastasija velreiz nobreikoja pretinieci un ar otro mačbumbu pabeidza ne tikai konkrēto maču, bet arī visu kopumā uzvarot to ar 3-1!