Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Seši no sešiem. Diemžēl - zaudējumi

© f64

Latvijas hokeja izlase turpina aizvadīt pārbaudes spēles un turpina zaudēt. Šodien sestais zaudējums pēc kārtas piedzīvots pret Slovākiju (1:4). Vienīgos vārtus guva Roberts Bukarts.

Vakar komandas tikās Mihalovcē, bet šodien bija mērojušas ceļu uz pusotru simtu kilometru attālo Popradu. Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis pievienojās valstsvienībai vēlāk nekā visa pārējā komanda, jo uz Slovākiju devās uzreiz pēc ierašanās dzimtenē. Vakar Kristers nespēlēja, bet šodien tika sūtīts laukumā.

Šīs dienas spēlē komandas jau no paša sākuma piedāvāja krietni agresīvāku hokeju, nekā vakardienas cīņā. Slovākija metās uz priekšu un pie pirmās iespējas izdarīja metienus, sagādājot latviešiem problēmas asos pretuzbrukumos.

Astotajā minūtē halles darbinieki pēc slovāku metiena pacentās priekšlaikus ieslēgt par vārtu guvumu signalizējošo prožektoru, taču patiesībā Gudļevskis uzvarēja šajā divcīņā, un spēle turpinājās.

Vārtus gan Slovākija pavisam drīz guva tik un tā. Pārejot zilo līniju, tikai 18 gadus vecais aizsargs Martins Fehervari ar spēcīgu metienu raidīja ripu virs Gudļevska pleca augšējā vārtu stūrī, panākdams 1:0 mājinieku labā. Pēc gūtajiem vārtiem slovāki nedaudz mazināja apgriezienus. Nepilnas sešas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Patriks Svitana pēc zaudēta divcīņas pie apmales klupināja Gintu Meiju un Latvija tika pie pirmā vairākuma mačā, tomēr nopietnas briesmas mājinieku vārtiem sagādāt neizdevās. Oskars Batņa divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām apspēlēja aizsargu un izrāvās labā pozīcijā pret vārtsargu, taču metiens no kreisās puses tika atvairīts.

Otrās trešdaļas sākumā Mārtiņš Cipulis bija labā metiena pozīcijā, taču ripa noslīdēja no nūjas un metiens nesanāca. Artūrs Salija nepilnas četras minūtes pēc trešdaļas sākuma pie apmales savā laukuma pusē izprovocēja pārkāpumu, Latvijai tiekot pie otrā vairākuma. Šoreiz bija nepieciešamas tikai 36 sekundes, lai gūtu vārtus. Roberts Bukarts no labās puses netālu no zilās līnijas pēc nelielas pauzītes un situācijas novērtēšanas ar plaukstas metienu panāca neizšķirtu - 1:1. Labu darbu vārtu priekša paveica Rodrigo Ābols, kurš atradās vārtu priekšā un traucēja vārtsargam redzēt metienu.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvija neapstājās un turpināja aktīvi veidot uzbrukumus. Neilgi pēc vārtu guvuma gan Meija pārkāpa noteikumus, un pirmoreiz mačā pie vairākuma tika Slovākija. Izturot vairākumu, Meija brīdi vēlāk izprovocēja pārkāpumu, atkal dodot iespēju Latvijai spēlēt vairākumā. Četrarpus minūtes pirms trešdaļas beigām atkal Salija nopelnīja mūsējiem vairākumu, Šoreiz gan vairākums neizdevās un bīstamāk pat uzbruka mājinieki. 44 sekundes pirms trešdaļas beigām Slovākija pretuzbrukumā atguva vadību - saņēmis piespēli no komandas biedra, vārtu priekšā veiklākais bija Mareks Hovorka, panākot 2:1.

Pēdējā trešdaļā komandas atkal demonstrēja agresīvāku spēli, vairāk gan uzbruka mājinieki. To veicināja arī mūsējo noraidījums, kad Gints Meija sešas ar pusi minūtes pirms beigām saņēma 2+2 soda minūtes. Mazākumu gan izturēt izdevās, taču trešos vārtus Latvija ielaida pašā mača izskaņā, neilgi pēc Kristera Gudļevska nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju. Pēdējās sekundēs latvieši nospēlēja nevīžīgi, kas noveda pie vēl viena vārtu zaudējuma, līdz ar to Latvija piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4.

Pārbaudes spēle hokejā

Slovākija - Latvija 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Vārti: 8:25 Fehervari (Graņāks, Paulovičs) 1:0, 24:24 Ro.Bukarts 1:1, 39:18 Hovorka (Bakošs, Čajkovskis) 2:1, 59:26 Kudrna (Hovorka) 3:1, 59:58 Naģs (Čajkovskis, Cingels) 4:1.
Soda minūtes: 8:6
Metienu attiecība: 16:16