Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Sevastova pret Pavļučenkovu, Ostapenko pret Makarovu

© scanpix.ee

Krievijas un Latvijas sieviešu tenisa izlašu "Fed Cup" Pasaules otrās grupas "play off" mačs sestdien Hantimansijskā sāksies ar Anastasijas Sevastovas cīņu pret Anastasiju Pavļučenkovu, bet otrajā vienspēlē gaidāma Aļonas Ostapenko un Jekaterinas Makarovas tikšanās.

Pirms šodien notikušās izlozes vienīgais nezināmais jautājums bija par to, kura no trim Krievijas izlases spēlētājām netiks pie vārda vienspēlēs. Ja mums izvēles iespēju nav jeb spēlēs abas spēcīgākās tenisistes, tad sāncensēm bija viena liekā no trio Makarova, Vesņina un Pavļučenkova.

Neskatoties uz slikto formu, vismaz pirmajā dienā vienspēlēs pie vārda tiks šosezon tikai divos mačos uzvarējusī Pavļučenkova. Šī Krievijas izlases sastāva pirmais numurs mača atklāšanas cīņā sacentīsies ar Latvijas otro raketi Sevastovu. Pavļučenkovai savstarpējās cīņās ir graujošs 5-0 pārsvars, piecos mačos zaudējot tikai vienā setā.

Arī sestdienas otrās spēles dalībniecēm pozitīva bilance ir Krievijas pārstāvei. Ostapenko un Makarovas vienīgā iepriekšējā tikšanās bija šogad janvārī Sidnejā, kur Aļona zaudēja ar 6:7(3), 1:6.

Kamēr Latvija Hantimansijskā spēlēs spēcīgākajā sastāvā, Krievijai nebūs pirmā un trešā numura Darjas Kasatkinas un Svetlanas Kuzņecovas.

Neskatoties uz abu prombūtni, tenisa lielvalstij arvien ir milzīgas izvēles iespējas - šobrīd WTA ranga Top 100 atrodas astoņas Krievijas tenisistes, bet mums tikai divas.

Krievijas un Latvijas mačs sāksies sestdien plkst. 12:00 pēc Latvijas laika, pirmajā dienā spēlējot divas vienspēles. Svētdien no plkst. 11:00 vēl divas vienspēles, bet pēc tam nepieciešamības gadījumā izšķirošā dubultspēle. Uzvarai nepieciešami trīs punkti, mačs notiks uz māla seguma telpu apstākļos.

Mača uzvarētāja nākamajā gadā spēlēs pasaules 16 spēcīgāko komandu grupā (formāts vēl nav zināms), bet zaudētājai jāsamierinās ar atrašanos Eiropas/Āfrikas 1. grupā, kas mums ir ļoti pierasta, tur spēlējot jau piecus gadus pēc kārtas. Savukārt četrkārtējā "Fed Cup" čempione Krievija tik zemu nav bijusi kopš 1997. gada.