Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs zaudē un izstājas

© fivb.ch

Sjamenā notiekošajā četru zvaigžņu posmā pirmo zaudējumu piedzīvojuši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā ar 1-2 (19:21, 21:15, 11:15) piekāpās spāņiem Pablo Ereream un Adrianam Gaviram, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā atzina brazīliešu Saimona un Alvaru Filju pārākumu, paliekot 17. vietā.

Latviešu pretinieki bija Saimons un Alvaru Filju no Brazīlijas, kuri savā grupā ieņēma trešo vietu. Spēli labāk sāka brazīlieši, izvirzoties vadībā ar 4:2. Latvijas duets nepalaidās un spēja panākt izlīdzinājumu (6:6). Pļaviņam bija iespēja arī izvirzīt latviešus vadībā, bet uzbrukuma sitiens nebūt nebija ērts, bumbai lidojot autā. Divas izspēles vēlāk bumbu muļķīgi no auta centās izvilkt Alvaru Filju, aizķēra to un ļāva pretiniekiem iegūt vadību. Sekoja lieliska Pļaviņa serve, ar kuru netika galā Saimons (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma brazīliešiem izdevās atspēlēties un arī izvirzīties vadībā - 11:10.

Pēc atpūtas Saimons divreiz kļūdījās uzbrukumā, ļaujot Latvijas duetam atjaunot divu punktu pārsvaru (14:12). Uzreiz pēc tam viņš reabilitējās pie tīkla ar bloku, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Turpinājumā Brazīlijas duetam bija vairākas iespējas panākt divu punktu pārsvaru, bet allaž nedaudz pietrūka.

Brazīlieši meklēja kādu ekstra punktu pie Pļaviņa, bet neieguva. Tā vietā Točs atzīmējās ar lielisku servi, atgriežot minimālā vadībā latviešus (19:18).

Pirmo setbumbu Pļaviņš uzservēja par Alvaru Filju, kas nesa rezultātu. Točs bloķēja viņa uzbrukumu pie tīkla, kas deva uzvaru pirmajā setā ar 21:19.

Otrajā setā brazīlieši turpināja spēlēt uz Pļaviņu, kas nenesa rezultātu. Drīz vien Točam izdevās bloķēt Saimona uzbrukuma sitienu, panākot 4:2. Brazīlijas duetam izdevās panākt izlīdzinājumu, kā arī pēc garas izspēles izvirzīties vadībā ar 7:6. Ilgi šāda situācija nesaglabājās, jo Točs apturēja Saimonu pie tīkla, atgriežot vadībā Latvijas duetu. Līdzīga abu komandu spēkošanās turpinājās, te vienai, te otrai komandai iegūstot minimālu pārsvaru.

Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Pļaviņš un Točs, izvirzoties vadībā ar 17:15. Pēc pārtraukuma Pļaviņam bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet bumba tika raidīta tīklā. Pēc tam jau brazīlieši panāca izlīdzinājumu, saasinot cīņu seta galotnē. Saimonam bija iespēja arī izvirzīt Brazīlijas duetu vadībā, bet arī viņš raidīja bumbu tīklā. Latviešiem neizdevās realizēt pirmās divas mačbumbas, bet pēc tam jau Brazīlijas duets tika pie savas setbumbas. Latvieši uzreiz atguva iespēju izspēlēt mačbumbas, bet seta galotne ieilga. Brazīlieši šoreiz bija izturīgāki, uzvarot setā ar 28:26.

Brazīlieši bija uz viļņa, ar aktīvu spēli izvirzoties vadībā ar 2:0. Arī turpinājums latviešiem neizdevās, rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (2:5). Uz brīdi Latvijas duets atdzīvojās, bet atkal sekoja kļūda uzbrukumā, iedzenot vēl dziļākā bedrē (5:10). No bedres izrāpties tā arī neizdevās, zaudējot trešo setu un maču kopumā ar 1-2 (21:19, 26:28, 9:15). Līdz ar to Pļaviņam un Točam Sjamenā 17. vieta.