Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš jau astotdaļfinālā

© fivb.ch

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši otro uzvaru Sjamenas četru zvaigžņu turnīrā. Latvieši pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:16) pārspēja Teo Bruneru un Džonu Haidenu no ASV, garantējot vietu astotdaļfinālā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīru sāka ar uzvaru pār Jusefu Krū un Kvinsiju Ajē no Francijas, apspēlējot francūžus trīs setos. Cīņā par vietu astotdaļfinālā Latvijas duetam bija vēl nopietnāki pretinieki, Teo Bruners un Džons Haidens no ASV, kuri pirmajā mačā ar 2-0 (25:23, 21:18) pārspēja beļģus Drīsu Kekelkorenu un Tomu van Valli.

Spēli labāk sāka Latvijas duets iekrājot nelielu pārsvaru, bet tad to palielinot līdz četriem punktiem (11:7). Pirms tehniskā pārtraukuma izdevās tikt pie vēl viena, kas ļāva justies ļoti pārliecinoši (13:8). Pēc pārtraukuma pārsvars pieauga arī līdz septiņiem punktiem, bet tad ASV duets nedaudz atspēlējās. Setu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza pārliecinoši - 21:14.

Otro setu dueti sāka līdzīgi, bet pirmie izrāvienu veica Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 8:4. Latvijas duets centās spēlēt vienkārši un rezultatīvi, bet drīz vien sitieni pa diagonāli gar tīklu tika atkosti, ASV duetam esot tuvu, lai sadeldētu deficītu līdz minimumam. Nedaudz pievīla precizitāte, kas ļāva Latvijas duetam saglabāt četru punktu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets turpināja kļūdīties savos uzbrukumos, ļaujot Latvijas duetam palielināt pārsvaru līdz sešiem punktiem (15:9). Pēc sekmīgas spēles blokā ASV pludmales volejbolisti sadeldēja deficītu, bet izliets bija krietni par daudz. Samoilovs un Šmēdiņš pārliecinoši uzvarēja šo spēli ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:16).

Līdz ar to Latvijas duets izcīnījis uzvaru grupā un automātiski garantējis vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc pirmās kārtas.

Savukārt Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam "play off" būs jāsāk no pirmās kārtas. Grupu turnīra pirmajā spēlē Pļaviņš un Točs trīs setu cīņā pieveica Niko Bīleru un Marko Kratigeru no Šveices, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs. Cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku iekļūšanu astotdaļfinālā latviešiem pretī stājās pieredzes bagātie spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri pirmajā mačā ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:9) apspēlēja Mariušu Prudelu un Jakubu Salankeviču.

Spēles pirmajā setā nedaudz labāk veicās Ereram un Gaviram, kuri spēja gūt panākumu ar rezultātu 21:19. Otrajā setā Pļaviņš un Točs pārņēma iniciatīvu un spēja pārliecinoši revanšēties ar 21:15. Līdz ar to grupas uzvarētāja likteni vajadzēja noskaidrot trešajā setā.

To ar 3:0 izrāvienu sāka spāņi, kas lika latviešiem ņemt pārtraukumu. Pēc tā ar atspēlēšanos klājās grūti. Točs pieķēra kādu bumbu blokā, bet spāņi tāpat spēja tikt pie punkta. Tad sekoja Pļaviņa un Toča nesaprašanās, uzņemot bumbu sestajā zonā, kas beidzās ar zaudētu punktu un lielu Pļaviņa neapmierinātību. Latvieši sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet tas īpaši nemazināja Pļaviņa neapmierinātību ar Toča darbībām. Nepiemērotā brīdī Točs nedaudz, bet tomēr raidīja bumbu autā, rezultātā atkal rezultātam kļūstot ļoti nelabvēlīgam 5:9. Latviešiem spēle nevedās, un tā tas vilkās līdz mača beigām, atzīstot spāņu pārākumu ar 1-2 (19:21, 21:15, 11:15).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs grupā ierindojās otrajā vietā un spēlēs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pretinieki un spēles laiks būs zināms vēlāk.