Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Usika traumas dēļ Pasaules boksa Supersērijas fināls nenotiks 11. maijā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks guvis nelielu elkoņa traumu, tāpēc Pasaules boksa Supersērijas fināls pret krievu Muratu Gasijevu nenotiks 11. maijā Saūda Arābijā, pirmdienas vakarā pavēstīja sacensību organizatori.

Rīkotāju apstiprināti ārsti pavēstījuši, ka Usiks nebūs spējīgs doties ringā 11. maijā. Šobrīd tiek lemts par jaunu cīņas norises datumu.

Kaut jau pirms pusfināliem tika paziņots, ka fināls notiks 11. maijā Džidā, vēl tikai pagājušajā nedēļā organizatori pauda, ka šobrīd strādā pie detaļām, lai tiktu skaidrībā ar cīņas norises datumu un vietu. Tas notika tāpēc, ka cīņas rīkošanas tiesības vēlējās pārpirkt Krievija. Paredzams, ka duelis starp Usiku un Gasijevu notiks 22. jūnijā Krievijā.

Zīmīgi, ka ja Usika trauma būtu nopietna, cīņai pret Gasijevu būtu jāgatavojas latvietim Mairim Briedim, kurš ir gaidāmā dueļa rezervists. Pašlaik Briedis gatavojas, lai ringā dotos cīņā pirms Gasijeva un Usika, bet viņa pretinieks gaidāmajā duelī vēl nav zināms.

"Mēs no Supersērijas šobrīd oficiāli neesam saņēmuši informāciju. Mairis trenējas un gatavojas kā ieplānots," pagājušajā nedēļā, kad izskanēja pirmās runas par dueļa pārcelšanu no Saūda Arābijas, portālam Sportacentrs.com teica latviešu boksera pārstāvis Raimonds Zeps, kurš nedrīkstēja situāciju komentēt daudz plašāk . "Ja kaut kas mainīsies, nebūs pirmā reize - arī iepriekš ir pretinieki, ir datumi mainījušies pēdējā brīdī. Atliek vien pieskaņoties."