Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Rēzeknes un Preiļu futbolistu mačā rezultāti neesot ietekmēti

© F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komiteja trešdien sēdē nekonstatēja ļaunprātīgu rezultāta ietekmēšanu pārbaudes spēlē starp divām "komanda.lv" pirmās līgas komandām Rēzeknes FA/BJSS un Preiļu BJSS, ceturtdienas vakarā vēsta LFF.

23.martā "Mercure Rīga" kausa mačā Preiļu futbolisti ar 8:0 sagrāva Rēzeknes vienību, vairākām epizodēm radot aizdomas par spēles rezultāta iespējamu ietekmēšanu.

Trīs dienas vēlāk LFF sāka izmeklēšanu par minētu spēli, trešdien uz Godīgas spēles un ētikas komitejas sēdi uzaicinot Rēzeknes kluba direktoru Žani Ārmani un galveno treneri Kirilu Kurbatovu.

"Uzklausot pieaicināto personu paskaidrojumus un saņemot LFF Spēļu analīzes ekspertu komisijas ziņojumu, kā arī, ņemot vērā, ka netika saņemta Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) atskaite par iespējamām krāpnieciskām darbībām vai aizdomīgām likmju svārstībām uz minēto spēli, komiteja konstatēja, ka nav pietiekoša pamata jautājuma virzīšanai uz LFF Disciplinārlietu komisiju sankciju piemērošanai," teikts LFF paziņojumā.

"Mercure Rīga" kauss futbolā nav LFF rīkots turnīrs.

LFF Disciplinārlietu komisija (DK) pērn par spēļu rezultātu ietekmēšanu no sacensībām izslēdza un uz nenoteiktu laiku diskvalificēja "komanda.lv" pirmās līgas komandas "Jēkabpils"/JSC un "Ogre".

Vēl pirms tam pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem no "SynotTip" Latvijas virslīgas futbola čempionāta tika izslēgta "Babīte"/"Dinamo" komanda.

Spēļu rezultātu sarunāšana arī iepriekš bijusi liela problēma Latvijas futbolā. Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā tika mainīta likumdošana, ieviešot kriminālatbildību par šādiem pārkāpumiem.