Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Treneris atklāj Latvijas hokeja izlases sastāvu pirmajām pārbaudes spēlēm

© Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs paziņojis 23 spēlētāju sastāvu, kas nedēļas nogalē piedalīsies divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju. Izlases sastāvā būs vairāki jaunie spēlētāji, ieskaitot sešus valstsvienības debitantus.

Bobs Hārtlijs sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus. Vārtsargu līniju veidos Latvijas čempionāta finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvējs Uldis Čalpa un viņa pretinieks finālā Reinis Petkus no „Zemgales/LLU”. Neviens no viņiem Latvijas izlases rindās oficiālu spēli pagaidām nav aizvadījis.

Kopumā Latvijas izlases sastāvā pārbaudes spēlēm sestajā un septītajā aprīlī iekļauti septiņi potenciālie izlases debitanti - papildus abiem vārtsargiem arī Eduards Tralmaks, Roberts Mamčics, Gvido Jansons, Rihards Melnalksnis un Daniels Bērziņš.

Jāpiezīmē, ka uzreiz pēc izlases sastāva paziņošanas LHF veica labojumu, norādot, ka Rīgas „Dinamo” aizsargs Uvis Balinskis šajā izbraukumā nedosies, bet viņa vietu ieņems HK „Rīga” aizsargs Renārs Kārkls.

Izlases sastāvā iekļauti septiņi „Dinamo” spēlētāji, bet vietējo čempionātu pārstāv pieci spēlētāji - papildus abiem vārtsargiem arī trīs „Liepāja/Optibet” hokejisti, proti, Mamčics, Egils Kalns un Bruno Zabis.

Pēc spēlēm ar Norvēģijas izlasi Boba Hārtlija padotie 11. un 12.aprīlī “Arēna Rīga” spēkosies ar spēcīgo Somijas komandu. Pēc šīm spēlēm sekos izbraukums (20. un 21.aprīlis) izbraukums uz Slovākiju, bet "Euro Ice Hockey Challenge" posmu mūsu hokejisti noslēgs ar cīņām 26. un 27. aprīlī "Arēna Rīga" pret Šveici.