Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Silovs un viņa trenere saņem 10 000 eiro prēmiju

© F64

Rīgas dome šorīt svinīgi apbalvoja Latvijas ātrslidotāju Haraldu Silovu un viņa fiziskās sagatavotības treneri Diānu Stupeli pasniedzot viņiem atzinības rakstu un plāno piešķirt 10 800 eiro lielu naudas balvu.

Atzinība abiem profesionāļiem izteikta par sasniegumiem Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, kurās Silovs ieguva 4.vietu 1500 metru distancē, gūdams karjeras lielāko panākumu. Viņš no goda pjedestāla atpalika tikai par 0,32 sekundēm. 1000 metru distancē viņš izcīnīja 15.vietu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (GKR) izteica pateicību sportistam un viņa trenerei par ieguldīto darbu un Latvijas vārda nešanu pasaulē. "Visaizkustinošākais brīdis vērojot olimpiādi man bija brīdis, kad Haralds pēc finiša parādīja sava brāļa fotogrāfiju, kuru visu slidojuma laiku bija turējis pie sirds. Ir skaidrs, ka viņi šo uzvaru izcīnīja kopā un man ir patiess lepnums, ka rīdzinieku vidū ir tādi cilvēki kā Haralds," teica deputāte.

Pats sportists, savukārt, izteica pateicību Rīgas domei par atbalstu un pateicību savai trenerei. "Mēs kopā esam atraduši pareizo formulu un pieejamu un kopā esam atraduši jaunu motivāciju iet uz jaunām virsotnēm. Ir motivācija, ir spēks, ir varēšana un ceru, ka es šeit vēl atgriezīšos," teica sportists.

Sportistam plānots piešķirt 7200 eiro lielu naudas summu, bet viņa trenerei - 3600 eiro. No šīs summas gan vēl tiks atrēķināti nodokļi. Naudu plānots ņemt no Rīgas domes rezerves fonda.