Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Jonass uzvar pasaules čempionāta trešā posma kvalifikācijā

© MXGP

Ar izcīnītu uzvaru pasaules motokrosa čempionāta trešā posma kvalifikācijas sacensības MX2 klasē Spānijā, "Redsand" trasē noslēdzisPauls Jonass. Tuvu latvietim finišēja viņa komandas biedrs Horhe Prado, kuru Jonass jau sacīkšu sākumā prata apdzīt.

No "Red Bull KTM Factory Racing" braucējiem labākais starts padevās tieši Prado, kurš pirmajā līkumā nonāca vadībā, izpelnoties "holsehot" balvu.

Ilgi Prado līdera godu nenosargāja, jo Jonass jau pirmajā aplī spāni apdzina. Turpinājumā latvietis turējās priekšā komandas biedram, tomēr tālu atrauties nespēja, līdz ar to bija svarīgi nepieļaut kļūdas, jo Prado jebkuru no tām varēja izmantot, lai atgūtu vadību. Finišu Jonass sasniedza pirmais, izcīnot uzvaru.

Prado sacensības pabeidza otrais, zaudējot uzvarētājam tikai 0.6 sekundes, taču viņam uzmanība bija jāpievērš ne vien Jonasam, bet arī Darijanam Sanaijejam no "Bike It DRT Kawasaki" komandas, kurš visa brauciena garumā turējās cieši aizmugurē. Apdzīt mājinieku Prado tomēr neizdevās un Sanaijejs finišēja trešajā vietā, lai gan zaudējot pavisam nedaudz.

Jonass šobrīd ir pasaules čempionāta līderis MX2 klasē. Iepriekšējos divos posmos Argentīnā un Nīderlandē viņam bija pa spēkam ierindoties pirmajā vietā visos finālbraucienos un to pašu sportists mēģinās panākt svētdien, kad finālsacīkstes notiks Spānijā. To sākums paredzēts plkst. 14:00 un 17:00 pēc Latvijas laika.