Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Briedis: Man un Beljū ir nenokārtoti rēķini

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas bokseris Mairis Briedis gaida nākamo cīņu, kas maijā norisināsies pirms Pasaules boksa supersērijas fināla starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu. Viņš intervijā atzinis, ka labprāt aizvadītu revanša cīņu pret ukraini, savukārt Briedim un Tonijam Beljū esot nenokārtoti rēķini.

"Nav bijis laika, lai vēlreiz noskatītos un analizētu cīņu," par vienīgo zaudējumu karjerā sacīja Mairis Briedis. "Trīs tiesnešu lēmumu pieņēmu uzreiz. Tas ir oficiālais rezultāts, tāpēc jāciena. Iznākums man dod vēl vairāk motivācijas smagi strādāt un progresēt."

"Protams, ir dažas lietas, ko vajadzēja darīt citādi. Tempu vajadzēja palielināt agrāk, nevis visu atstāt uz pēdējo raundu. Jutu, ka Usikam beidzas degviela. Pats sev nevaru izskaidrot iemeslus, kāpēc tā nedarīju," neziņā joprojām bija Briedis, kurš mainītu arī sagatavošanās plānu pirms cīņas. "Vajadzēja izvēlēties atšķirīgākus sparinga partnerus, kad trenējāmies Spānijā."

"Savu sapni piepildīju, kad pieveicu Marko Huku un ieguvu vakanto WBC jostu. Dortmundē uzvarēju ar vienprātīgu tiesnešu lēmumu, turklāt atšķirība mums piešķirtajos punktos bija pamatīga," teica Briedis. "Vienīgais trūkums - nevarēju izbaudīt mirkli, jo biju savainots un nācās taisnā ceļā doties uz slimnīcu."

"Nevaru pat izstāstīt, cik lepns jutos, kļūstot par pirmo pasaules čempionu no Latvijas. Tas, ka mani piemin vienā teikumā ar citiem mūsu izcilajiem sportistiem, piemēram, Kristapu Porziņģi un Aļonu Ostapenko, ļauj man justies lepnam. Pirms pāris dienām ar viņu patrenējos, un viņa ir ļoti laba," teica Briedis, kurš vasarā trenējās kopā arī ar Porziņģi.

"Protams, ka es gribētu revanša cīņu pret Usiku. Kāpēc gan to nedarīt vēlreiz, atkal faniem sarūpējot labu šovu?" retoriski vaicāja Latvijas boksa karalis. "Savukārt Tonijs Beljū ir pretinieks, ar kuru ļoti gribēju samērot spēkus. Tagad viņš vēlreiz cīnīsies ar Deividu Heju, un domāju, ka viņam ies labi. Anglijā dzīvo daudz latviešu, kuri piepildītu jebkuru arēnu, un Beljū savā valstī varētu sajust Latvijas boksa atmosfēru."

"Latvijas fani ir mans legālais dopings. Ļoti gribu, lai cīņa pret Beljū notiktu, un man vienalga, kurā valstī. Tā ir cīņa, kuru ļoti gribu aizvadīt. Man un Beljū ir nenokārtoti rēķini," teica Briedis. Pirms dueļa pret latvieti Beljū pārgāja uz augstāku svara divīziju, lai varētu cīnīties ar Heju.