Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs līdz startam stafetē netiek

© Scanpix

Pasaules kausa posmā Norvēģijā biatlonā stafetē pārliecinošu uzvaru svinēja vietējā izlase, kurai trešajā un ceturtajā posmā startēja brāļi Tarjei un Juhanness Bē, kopā iztērējot tikai vienu rezerves patronu. Otro vietu Austrijai izrāva Julians Eberhards, neilgi pirms finišam apdzenot Antonu Šipuļinu no Krievijas. Norvēģija līdz ar to uzvarēja arī sezonas kopvērtējumā šajā distancē. Latvijas izlase tika apdzīta par apli jau trešajā stafetes posmā, kad ieņēma 23. vietu.

Latvijas izlase Holmenkollenā startēja šādā sastāvā: Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Ilmārs Bricis un Andrejs Rastorgujevs. Rastorgujevs gan pie sava stafetes posma nemaz netika, jo Latvija jau iepriekš tika apsteigta par apli.

Patrijuks sacensības uzsāka salīdzinoši veiksmīgi un pirmajā šaušanā izmantoja tikai vienu rezerves patronu, kas ļāva viņam šautuvi atstāt 13. pozīcijā 25 valstu konkurencē. Otrā šaušana Aleksandram tika laba neizdevās un nācās tērēt laiku divām rezerves patronām, taču lielākais deficīts laika izteiksē radās slēpojumā uz stafetes maiņas punktu, ko Patrijuks sasniedza 23. vietā un gandrīz divas minūtes aiz līderēm Vācijas un Krievijas. Tikmēr galīga izgāšanās otrajā šaušanā Polijai, kurai divi soda apļi.

Slotiņš šaušanā guļus bija nekļūdīgs, taču nekur augstāk tas nepalīdzēja pakāpties. Savukārt šaušanā stāvus Slotiņš pat pēc trīs rezerves patronu izmantošanas atstāja vienu mērķi neaizvērtu, un došanās soda aplī lika viņam vēl tālāk atpalikt no priekšā esošajām izlasēm. Stafetes maiņu Latvija veica jau gandrīz piecas minūtes pēc līderēm Norvēģijas, Itālijas un Vācijas, kuras sacensību vidusdaļu sasniedza vienas sekundes intervālā, tāpat netālu bija Slovēnijas izlase, bet krievi, neskatoties uz lielisko šaušanu (tikai viena rezerves patrona pirmajās četrās šaušanās), bija piekto.

Pēc piektās šaušanas vadībā Itāliju izvirzīja Dominiks Vindišs, kamēr vāciešiem Rīss izmantoja trīs rezerves patronas, bet norvēģiem Tarjei Bē kļūdījās vienreiz. Bē toties pacēlās uz pirmo vietu pēc sestās šaušanas, kurā bija nevainojams, bet Vindišam liela neveiksme, kas lika doties soda aplī. Uz otro vietu tikmēr pakāpās Krievija ar Mališko trešajā posmā, tāpat tālu nebija Slovēnija, Vācija un Zviedrija.

Trešajā stafetes posmā Bricis izmantoja divas rezerves patronas, taču nespēja glābt Latvijas izlasi no apdzīšanas par apli, kas nozīmēja sacensību beigas jau pirms brīža, kad izlases līderis Rastorgujevs varēja doties trasē. Latvija līdz ar to ieņēma 23. vietu, apsteidzot tikai Poliju un Dienvidkoreju.

Septītajā šaušanā Norvēģijas pārsvaru nostiprināja Juhanness Bē, kurš bija priekšā arī precīzi šāvušajam Šipuļinam 45 sekundes, kamēr uz trešo vietu Zviedriju pacēla Lindstrēms. Arndam Paiferam tikmēr bija jāizmantoja trīs rezerves patronas, kas nozīmēja atkrišanu uz sesto vietu un pusminūti aiz medaļu pozīcijām. Pēdējā šaušanā Bē vēlreiz bija nekļūdīgs, dzēšot visus jautājumus par Norvēģijas uzvaru, taču par intrigu Julians Eberhards Austrijas izlases sastāvā. Pēdējo šaušanu atstājis ceturtajā vietā, viņš vispirms panāca Lindstrēmu no Zviedrijas, bet pēc tam paspēja noķert arī Šipuļinu un iegūt otro vietu.