Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Brieža nākamā cīņa, visticamāk, notiks jūnijā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis uzsācis treniņnometni, lai sagatavotos nākamajai cīņai, kas, visticamāk, notiks jūnijā, tādējādi noprotams, ka Briedis nepiedalīsies maija vidū paredzētajā undercard cīņā pirms Pasaules boksa Supersērijas fināla.

Nedēļas nogalē Briedis savā "Instagram" kontā ievietoja informāciju, ka uzsācis treniņnometni. Viņa pārstāvis Raimonds Zeps portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka Briedis ir sācis treniņnometni, lai sagatavotos nākamajai cīņai. Ņemot vērā, ka gatavošanās cīņām parasti ilgs trīs mēnešus, nākamo cīņu latviešu bokseris varētu aizvadīt jūnija vidū.

Sīkāk par gaidāmo cīņu Brieža pārstāvis stāstīt pagaidām nevēlas, bet norāda, ka šajā nedēļas nogalē tiks rīkota preses konference, kurā masu mediji tiks informēti par gaidāmo cīņu. Tāpat Briedis būs gatavs atbildēt uz jautājumiem par trenera meklējumiem un turpmāko sadarbību ar treneri Sandi Kleinu.

Atgādinām, ka janvāra beigās Briedis Pasaules boksa Supersērijas jeb Muhameda Ali trofejas turnīra pusfināla cīņā pēc punktiem piekāpās ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam, piedzīvojot pirmo zaudējumu profesionālā boksera karjerā.

Šī mēneša "Sporta Avīzes" numurā Briedis intervijā atklāja, ka Sandis Kleins turpmāk par 100% vairs nebūs viņa treneris, tādējādi bokseris ir pārmaiņu priekšā. Tāpat intervijā Briedis izteicās, ka gribētu piedalīties Supersērijas undercard cīņā pirms fināla starp Usiku un Muratu Gasijevu 11. maijā Saūda Arābijā. Jāpiebilst, ka Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs (Als Siesta) februāra vidū izteicās, ka, ja Mairis necīnīsies Supersērijas fināla undercard cīņā, tad tiks rīkota liela cīņa Rīgā.

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on

Briedis Pasaules boksa padomes (WBC) rangā atrodas pirmajā pozīcijā aiz jaunā šīs svara kategorijas čempiona Usika, kas dod viņam tiesības cīnīties par WBC sudraba jostu. Tās īpašnieks šobrīd ir krievs Maksims Vlasovs (42-2, 25KO). Par vakantās jostas īpašnieku Vlasovs kļuva 3. februārī, pārspējot Latvijas līdzjutējiem labi zināmo Olenravadžu Durodolu.

Potenciālo Brieža pretinieku pulkā varētu būt vēl vairāki boxrec.com ranga pirmā divdesmitnieka bokseri, izņemot tos, ar kuriem Mairis jau ir cīnījies (Marko Huks, Maiks Peress), kā arī tos, kuriem mūžs iesniedzies jau piektajā gadu desmitā (Stīvs Kaningems un Firats Arslans). Šie oponenti latvietim gluži vienkārši diez vai būs interesanti.