Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sigulda godā savus atlētus; gada sportisti - Martins Dukurs un Lelde Gasūna

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Piektdien, 9.martā, notika svinīgā ceremonija „Siguldas novada Gada balva sportā 2017”, kurā par nozīmīgiem sasniegumiem tika godināti labākie Siguldas novada sportisti, sporta skolotāji, treneri un citi sporta nozares darbinieki. Par gada sportistiem augsto sasniegumu sportā atzīti skeletonists Martins Dukurs un kalnu slēpotāja Lelde Gasūna.

retendentus balvai varēja izvirzīt jebkurš Siguldas novada iedzīvotājs, sporta organizācija vai cita iestāde, aizpildot anketu par kandidāta sasniegumiem 2017.gadā. Izvirzītos kandidātus izvērtēja komisija. Šogad Siguldas novada sportisti un sporta darbinieki saņēma balvas 17 nominācijās trīs kategorijās - augsto sasniegumu sportā, bērnu un jauniešu sportā, amatieru un tautas sportā.

Apbalvojumus šādās nominācijās saņēma:

Augsto sasniegumu sporta kategorija

„Gada sportiste augsto sasniegumu sportā” - kalnu slēpotāja Lelde Gasūna un viņas treneris Kaspars Loss;

„Gada sportists augsto sasniegumu sportā” - skeletonists Martins Dukurs un viņa treneru komanda Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs, Mareks Mezencevs.

Bērnu un jauniešu sporta kategorija

„Gada jaunā sportiste bērnu un jauniešu sportā” - distanču slēpotāja, orientieriste un vieglatlēte Kristīne Brunere un treneri Raivis Zīmelis un Gunta Blūmiņa;

„Gada jaunais sportists bērnu un jauniešu sportā” - badmintonists Ardis Daniels Bedrītis un treneris Ainārs Gureckis;

„Gada komanda bērnu un jauniešu sportā” - Siguldas Sporta skolas U16 basketbola komanda un trenere Agnija Labrence;

„Gada skolotājs” - Lelde Bērziņa, Siguldas pirmsskolas izglītības iestādes ,,Pasaciņa” sporta skolotāja un Siguldas pilsētas vidusskolas 1.s klases sporta skolotāja.

Amatieru un tautas sporta kategorija

„Gada sportiste amatieru un tautas sportā” - orientieriste Zanda Abzalone;

„Gada sportists amatieru un tautas sportā” - distanču un rollerslēpotājs Ingmārs Briedis;

„Gada komanda tautas sportā” - rogaininga komandas „Skrien Sigulda” dalībnieki Kaspars Kārliņš, Daniels Kārkliņš un Kristaps Bruners;

„Neatlaidība sportā” - pludmales volejbola seniori Aleksandrs Kuzņecovs, Jānis Turauskis un Imants Bērziņš;

„Gada sporta pasākums” - Starptautiskais džudo turnīrs „Sigulda 2017”.

„Aktīvākā sporta organizācija” - biedrība „Siguldas Maratona klubs/Siguldas takas”.

Apbalvojumu „Par mūža ieguldījumu sportā” saņēma Siguldas sporta skolas vieglatlētikas trenere Aina Lonija Ziediņa, kura jau vairāk nekā 45 gadus strādā par sporta skolotāju un treneri. Kā pirmā trenere bijusi vairākiem audzēkņiem, kuri savā sportiskajā karjerā sasnieguši olimpiskās virsotnes, tostarp arī skeletonistam Martinam Dukuram un kamaniņu sportistiem brāļiem Andrim un Jurim Šiciem.

„Siguldas novada Gada balvas sportā” apbalvojuma koncepciju veidojuši Raimonds Platacis un Ilze Bērziņa sadarbībā ar māksliniekiem Kristapu Andersonu un Unu Stahovsku. Balva ataino līmeņrādi, simbolizējot augsta līmeņa sasniegumus Latvijā un pasaulē, kas ceļ arī novada un valsts līmeni.