Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlasei izdodas pakāpties FIBA pasaules rangā

Latvijas basketbola vīriešu izlase jaunajā FIBA pasaules rangā pakāpusies uz 16. vietu, kamēr labāko trijniekā iekļuvusi Francija, apsteidzot Serbiju.

Latvijas izlase februāra sabraukumā aizvadīja divas spēles, ciešot zaudējumu pret Ukrainu, taču pieveicot Turciju. Arņa Vecvagara vadītā izlase līdz ar to no 18. vietas FIBA rangā pakāpusies uz 16. vietu, apsteidzot tieši Turciju un Dominikānu.

FIBA rangā šī ir pirmā sezona, kad tiek ņemtas vērā arī atlases spēles, kurām gan ir daudz mazāks koeficients nekā EČ vai PK finālturnīru spēlēm.

Latvijas izlase Dominikānu jaunajā ranga izdevumā apsteidz pavisam nesen - par četriem punktiem. Tāpat tālu nav 19. vietā esošā Ukraina, kurai līdz Latvija pietrūkst vien 23 punktu. Savukārt, ņemot vērā tikai Eiropas izlases, Latvija ir iekļuvusi labāko desmitniekā, ieņemot tieši desmito vietu.

Ranga pirmajā trīsdesmitniekā tieši Turcija piedzīvojusi lielāko kritumu, turklāt ne tikai savu divu zaudējumu pret Zviedriju un Latviju dēļ. Jaunajā ranga izdevumā arī vairs netiek rēķināts 2010. gada pasaules čempionāts, kurā Turcija iekļuva finālā, līdz ar to turki no 13. vietas atkāpušies uz 18. pozīciju.