Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs zaudē finālā un tiek pie sudraba godalgām

© Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piedzīvojuši pirmo un vienīgo zaudējumu Kišas salā Irānā notiekošajā Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrā. Latvieši finālā ar 0-2 (18:21, 22:24) piekāpās poļiem Mariušam Prudelam un Jakubam Szalankevičam.

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turpina sevi apliecināt turnīros, arī Kišas salā Irānā tiekot līdz finālam. Lai arī varētu objektīvi teikt, ka tajā nav tas spēcīgākais sastāvs, tomēr galvenie favorīti noteikti jebkurā no augstākas raudzes turnīriem varētu aizkļūt līdz vismaz ceturtdaļfinālam. Pļaviņa un Toča pretinieki šī turnīra finālā bija poļi Mariušs Prudels un Jakubs Szalankevičs, kuri pusfinālā ar 2-0 (21:17, 21:19) pārspēja Valkenhorstu un Vinteru no Vācijas.

Spēles ievadā neviens izšķirošu pārsvaru neieguva. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, poļiem izdevās uzvarēt garu izspēli, kurā abiem duetiem bija iespējas izvirzīties vadībā. Uzreiz pēc tam sekoja eiss, bet atpūtā dueti devās pie rezultāta 12:9 Polijas pāra labā. Pēc pārtraukuma ļoti laba serve padevās Točam, bet ar to pašu atbildēja Prudels, atjaunojot trīs punktu pārsvaru (14:11).

Arī poļi nespēlēja stabili, pēc kļūdas piespēlē ļaujot latviešiem atkal pienākt rezultātā. Prudels turpināja meklēt laukuma gala līniju sestajā zonā, bet pie vēl kāda eisa pirmajā setā netika. Poļi vairāk spēlēja uz Pļaviņu, bet, kad viņam negāja spēle, palīdzīgu roku sniedza Točs, bloķējot pretinieka uzbrukumu. Prudels noteikti bija atslēgas spēlētājs pirmajā setā, izraujot uzvaru ar 21:18.

Otrais sets sākās ar neprecīzām servēm abu duetu izpildījumā. Lai arī cik labi Točs spēlēja blokā, vairāk tomēr bumbas pēc tam lidoja autā. Prudelam blokā pret Pļaviņu klājās labāk, poļiem izvirzoties vadībā ar 4:3. Par neveiksmīgajiem uzbrukumiem Pļaviņš reabilitējās ar eisu, atgriežot minimālu vadību latviešiem (6:5). Arī turpinājumā serve bija glābējs brīžos, kad vajadzēja atspēlēties. Pirms tehniskā pārtraukuma Točam neizdevās atņemt Prudela servi, Latvijas duetam atkal zaudējot vadību (10:11).

Pēc pārtraukuma Pļaviņš izsita bumbu autā, poļiem pirmo reizi iegūstot divu punktu pārsvaru (13:11). Poļi allaž bumbas izcēla ļoti labā augstumā, samazinot iespēju Točam bloķēt sitienus. Latviešiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet pēc Toča bloka arī atgūt vadību (16:15). Seta galotni pēc atspēlēšanās aizsardzībā minimālā vadībā atkal varēja sākt Polijas duets, liekot Pļaviņam un Točam doties apspriesties. Poļi nedeva Pļaviņam iespējas uzlasīt bumbas aizsardzībā, bet lielākas izredzes bija Szalankevičam. Poļi ieguva pirmo mačbumbu, bet Pļaviņš to meistarīgi atspēlēja. Prudels bieži uzņēmās iniciatīvu un uzbruka ar pirmo piespēli, nekļūdoties svarīgos brīžos. Kad likās, ka spēle vēl ievilksies, Pļaviņš uzbrukumā skāra tīklu, kas nozīmēja Polijas dueta uzvaru spēlē un turnīrā.

Pļaviņš un Točs finālā zaudēja ar 0-2 (18:21, 22:24), samierinoties ar sudraba medaļām un izcīnītiem 540 reitinga punktiem. Nu latviešiem priekšā ceļš uz ASV, lai jaunnedēļ startētu Fortloderdeilas piecu zvaigžņu turnīrā.