Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Melbārdim dalīta piektā vieta, Ķibermanis ielaužas desmitniekā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Phončhanas olimpiskajā ledus trasē bobsleja četriniekos pēc diviem aizvadītiem braucieniem sacensību līderis ir vācietis Frančesko Frīdrihs no kura 0.66 sekundes atpaliek Oskars Melbārdis, kurš kopā ar Johanesu Lohneru un Riko Peteru dala piekto vietu. Oskars Ķibermanis otrajā braucienā pakāpās uz desmito pozīciju.

Pirmajā braucienā līderpozīciju ieņēma vācieša Frančesko Frīdriha pilotētā ekipāža. Aiz viņa atradās Dienvidkorejas komanda ar Junjongu Vonu, bet trešais bija vācietis Niko Valters. Oskars Melbārdis no trešās vietas atpalika 0.08 sekundes, bet no līdera šķīra 0.28 sekundes. Lielākais pārsteigums bija Jāņa Miņina trenētā Polijas komanda, kas ieņēma septīto vietu, bet Oskars Ķibermanis bija 15. vietā.

Otrie braucieni sākās ar Nika Kaninghema startu, kurš pēc pirmā brauciena ieņēma 20. vietu. Amerikānis savu braucienu uzlaboja par vienu sekundes desmitdaļu. Līdz kanādietim Polaniato vietu sadalījums nemainījās, bet pamatīgas problēmas sev sataisīja Lielbritānijas pilota Breda Hala komanda, kas nokrita aiz vairākiem konkurentiem.

Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Matīss Miknis otrajā piegājienā startu uzstūma ar rezultātu 4.93 sekundes, par simtdaļu uzlabojot pirmajā braucienā parādīto laiku. Savu pozīciju no tuvākajiem sekotājiem Ķibermanis pārliecinoši nosargāja, tomēr īpaši palielināt pārsvaru neizdevās.

Austrietis Benjamins Maiers, kurš startēja uzreiz pēc Ķibermaņa, uzrādīja tobrīd labāko brauciena laiku, par piecām simtdaļām sacensību kopvērtējumā palielinot pārsvaru pār rencēnieša pilotēto ekipāžu. Tādējādi pēc pirmās dienas Maiera pārsvars sasniedza 0.13 sekundes.

Ķibermanim tomēr izdevās uzlabot pozīciju pēc Francijas pilota Loica Kosterga brauciena. Savukārt amerikānis Kodijs Beskjū savu pārsvaru izsēja, esot latvietim divu braucienu summā priekšā tikai par vienu simtdaļu.

Turpinājumā aiz Latvijas ekipāžas nokrita labas izlozes rezultātā pirmajā braucienā ātrus rezultātus uzrādījušie čehs Dominiks Dvoraks, šveicietis Klemenss Brahers un polis Mateušs Lutijs. Tāpat zem Latvijas komandas nokrita arī kanādietis Kristofers Springs. Tādējādi Ķibermanis iekļuva labāko desmitniekā pēc pirmās sacensību dienas.

Starp sportistiem, kas pretendē uz cīņu par medaļām savu brauciena kvalitāti uzlaboja Johaness Lohners, tomēr kopumā pierādījās tendence, ka visiem vadošajiem braucējiem otrais brauciens bija krietni lēnāks par pirmo mēģinājumu, vidēji zaudējot pussekundi. Lohnera rezultāts divu braucienu summā bija 1:38.21.

Oskara Melbārža, Daumanta Dreiškena, Arvja Vilkastes un Jāņa Strengas uzrādītais starta laiks 4.89 lika latviešiem zaudēt savu pozīciju pret Džastina Kripsa komandu. Trases laikā Melbārdis kanādietim uz brīdi iepalika 12 sekundes simtdaļas, bet pašā finišā ar brauciena laiku 49.39 Latvijas ekipāža bija pilnīgi blakus Johanesam Lohneram un Riko Peteram.

Pēc pirmā brauciena trešo vietu ieņemošajam Niko Valteram iesilusī trase sagādāja mazākas problēmas salīdzinājumā ar citiem pilotiem. Tādējādi palielinot savu pārsvaru pār sekotājiem, ar kopējo laiku 1:37.90 palielinot atstatumu pār sekotājiem.

Dienvidkorejas komanda apliecināja, ka pirmais starta numurs nebija vienīgais iemesls labajam rezultātam pirmajā braucienā. Jungjongs Vons pārliecinoši veica savu braucienu, kas ļāva saglabāt mājinieku komandai savu kopvērtējuma otro pozīciju pēc pirmās dienas. Arī Frančesko Frīdrihs otrajā braucienā bija ātrs, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru pār sekotājiem. Pēc pirmajiem diviem braucieniem Frīdriha rezultāts bija 1:37.55

Kopumā otro braucienu Oskars Melbārdis veica neveiksmīgi, braucienā uzrādot tikai 12. rezultātu, kas atbīdīja latviešu spēcīgāko bobsleja četrinieku uz dalītu piekto pozīciju, bet atstatums līdz godalgotajām vietām kļuvis samērā liels. Savukārt Oskars Ķibermanis braucienā uzrādīja septīto laiku, kopvērtējumā paceļoties par piecām vietām un ieņemot desmito pozīciju pēc pirmās dienas.