Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Noslēdzošajā treniņbraucienā Melbārdis un Ķibermanis labāko četriniekā

© AFP / Scanpix

Aizvadīti pēdējie divi treniņbraucieni pirms Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu bobsleja sacensībās četriniekiem - pēdējā sestajā braucienā Oskara Melbārža pilotētā ekipāža uzrādīja otro rezultātu, bet Oskara Ķibermaņa četriniekam - ceturtais laiks.

Kā piektajā, tā sestajā treniņbraucienā ātrākais bija šveicieša Riko Petera četrinieks. Piektajā braucienā Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu no līderiem atpalika 0,25 sekundes un uzrādīja ceturto rezultātu, bet Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi bija 12. ātrākie, no Petera ekipāžas atpaliekot par 0,67 sekundēm.

Sestajā braucienā Melbārdis un Ko bija par 0,17 sekundēm lēnāki nekā Peters, ierindojoties otrajā pozīcijā. Trešā, par trim sekundes simtdaļām atpaliekot no Melbārža, bija Johanesa Lohnera ekipāža, bet Ķibermanis ar līdzbraucējiem no Melbārža atpalika 0,35 sekundes, un tas bija ceturtais rezultāts. Piektajā pozīcijā palikušie kanādieši ar Džastinu Kripsu pie stūres no Ķibermaņa atpalika nieka vienu sekundes simtdaļu.

NRA

Līdz ar to oficiālie treniņbraucieni Phjončhanā noslēgušies. Melbārža ekipāža tajos uzrādīja attiecīgi 10., 10., 6., 7., 4. un 2. laiku. Ķibermaņa četrinieks treniņos ieņēma 19., 11., 15., 19., 12. un 4. pozīciju.

Četrinieku sacensības sāksies rītdien pulksten 2:30, bet otrā brauciena sākums paredzēts 4:07. Melbārža ekipāžai 10. starta numurs, bet Ķibermaņa četriniekam - 12. Trešais un ceturtais brauciens norisināsies pēdējā olimpisko spēļu dienā svētdien.