Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

OLIMPIĀDE TURPINĀS: Silovs cīnīsies 1000 metros, hokejā noskaidros finālistus

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš Phjončhanas olimpisko spēļu ietvaros izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē, startēs mazliet īsākā distancē – 1000 metros. Medaļas dalīs arī vīriešu stafetes komandas biatlonā, bet Vācijas hokeja izlase centīsies pārsteigt arī kanādiešus.

Pirms olimpiskajām spēlēm Haralds Silovs tika pieskaitīts Latvijas cerībām, taču medaļu no viņa gaidīja tikai paši lielākie optimisti. Ātrslidotājs patīkamus mirkļus sagādāja jau pirmajā disciplīnā - 1500 metros. Startējot kopā ar mājinieku Minu Seku Kimu, latvietis ar pirmajiem soļiem uzņēma labu tempu, kuru turēja arī distances turpinājumā. Tiešajā cīņā Silovs konkurentam zaudēja, un tas izrādījās liktenīgi - tieši Kims ieguva bronzas medaļu, kamēr mūsējais palika 0,32 sekunžu attālumā no goda pjedestāla.

Rītdien pulksten 12:00 Silovs sacentīsies 1000 metru distancē, kurā piedalīsies 36 sportisti. Latvietis startēs desmitajā pārī, sacenšoties ar amerikāni Mičelu Vitmoru. 28 gadus vecais sportists labākos rezultātus sasniedza karjeras ievadā - 2009. gadā viņš kļuva par pasaules junioru čempionu 500 metros, kamēr 1000 metros bija ceturtais. Tāpat 2009. gadā Vitmors kļuva par ASV čempionu 500 metros. Tomēr pirms trim dienām Vitmors savā kroņa distancē ierindojās tikai 15. vietā.

"Principā startu vajadzētu izskriet ne lēnāk par 16,8 sekundēm, jo labākie sprinteri startu skrien 16,3 sekundēs. Tā jau ir pussekunde. Ja startā zaudē vairāk par pussekundi, tad vairs jau nav izredzes uz labu rezultātu. Es nedomāju par to, ka man jāizcīna kāda konkrēta vieta. Galvenais ir noskaņoties kā uz 1500 metriem un atkārtot tehniskās lietas, pie kurām ir jāpiedomā. Jābūt arī pacietīgam. Ja es pārcentīšos, tad sanāks pretējs efekts. Atslēga ir būt agresīvam, bet brīvam," pirms sacensībām teica Silovs, kurš vēl piedalīsies arī masu startā.

Silovs būs vienīgais Latvijas sportists, kurš startēs 23. februārī. Daiļslidošanā sievietēm notiks brīvā programma, bet Diāna Ņikitina īsajā programmā ar 51,15 punktiem ierindojās 26. vietā, nekvalificējoties izšķirošajiem notikumiem. Galvenās favorītes ir divas Olimpiskās sportistes no Krievijas - pasaules rekordu uzstādījusī Alīna Zagitova un Jevgeņija Medvedeva.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Interesanti notikumi gaidāmi arī Phjončhanas hokeja laukumos - ja sieviešu turnīrā medaļas sadalītas, tad vīriešiem tiks noskaidrotas komandas, kuras cīnīsies par zeltu. Vācija, kas sarūpēja pārsteigumu un ceturtdaļfinālā pagarinājumā tika galā ar zviedriem, spēkosies ar Kanādas valstsvienību. Otrā pusfinālā Čehijas izlase spēkosies ar Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas.

Tāpat tiks sadalītas medaļas biatlona stafetē vīriešiem. No pirmās rindas startēs Norvēģija, Francija un Zviedrija, taču nedrīkst aizmirst arī par Vācijas komandu. Kērlingā sievietes aizvadīs pusfinālu, kamēr vīrieši noskaidros bronzas medaļu likteni. Medaļas tiks dalītas arī slēpošanas krosā sievietēm, bet naktī piektos un sestos treniņbraucienus aizvadīs bobsleja četrinieki, arī Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

Phjončhanas olimpiskās spēles, 23. februāris

Laiks Sporta veids Disciplīna Latvijas sportisti
3:00 Daiļslidošana (S) Brīvā programma
4:20 Frīstaila slēpošana (S) Kross
8:35 Kērlings (V) Šveice - Kanāda
9:40 Hokejs (V) Čehija - OSK
12:00 Ātrslidošana (V) 1000m Silovs
13:05 Kērlings (S) Dienvidkoreja - Japāna
13:05 Kērlings (S) Zviedrija - Lielbritānija
13:15 Biatlons (V) Stafete 4x7.5km
14:10 Hokejs (V) Kanāda - Vācija