Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Phjončhana: Roberts Zvejnieks izsēj lielu pārsvaru un pēdējos metros zaudē vietu pusfinālā

© F64

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgušās latviešu šorttrekistam Robertam Zvejniekam, kurš 500 metru ceturtdaļfināla izskaņā tomēr piekāpās mājiniekam Dehonam Hvanam un palika uzreiz aiz strīpas, netiekot pusfinālā.

Otrā ceturtdaļfināla sākumā tika fiksēts pāragrs starts, taču ar otro piegājienu gan cīņa par vietu pusfinālā varēja sākties. No otrās vietas startējušais Zvejnieks distances sākumā pārliecinoši nosargāja nepieciešamo otro pozīciju, atpaliekot vienīgi no skrējiena un visu sacensību favorīta ķīnieša Dačina Vu.

Distances vidū bez citu palīdzības krita trešajā vietā esošais kazahs Nurbergens Žumagazijevs, un palikušie četri šorttrekisti veidoja divas grupiņas - pārliecinošā vadībā bija Vu un Zvejnieks, bet trešajā un ceturtajā pozīcijā ierindojās Hvans un japānis Keita Vatanabe.

Ja Soču olimpiskais vicečempions, divkārtējs pasaules čempions un Pasaules kausa līderis 500 metros Vu droši nosargāja pirmo vietu un sasniedza pasaules rekordu, tad sākotnēji milzīgais atstatums starp Zvejnieku un Hvanu strauji ruka. Latvietis nedaudz paklupa priekšpēdējā aplī, saminstinājās arī pēdējā līkumā, un 18 gadus vecais korejietis, kurš Pasaules kausa sezonā 500 metros ir ceturtais, pa ārmalu tika garām Zvejniekam un pēdējos metros izrāva otro vietu un ceļazīmi uz pusfinālu.

Arī 1000 metru distancē 20 gadus vecais olimpisko spēļu debitants Zvejnieks izstājās ceturtdaļfinālā, ieņemot 15. vietu