Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeri: Iespējams, Latvija Phjončhanā iegūs vēl vienu medaļu

© F64

Nedēļas nogalē, kad būs pienākusi Phjončhanas olimpisko spēļu izskaņa, sacensības četrinieku ekipāžu konkurencē aizvadīs arī Latvijas pilotu Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa vadītās ekipāžas. Sporta totalizatora "Betsafe" bukmeikeri galveno medaļu favorītu lomās izvirza piecus pilotus, to vidū arī divniekos bronzu ieguvušo Melbārdi.

Šosezon Pasaules kausā divniekos Oskars Melbārdis ieņēma tikai astoto vietu, labāko trijniekā vietu iegūstot tikai vienreiz. Taču olimpiskajās spēlēs ar stūmēju Jāni Strengu viņam izdevās parādīt stabilu sniegumu un izcīnīt bronzas medaļu, kamēr dubultuzvaru ar identisku laiku svinēja Kanādas ekipāža ar Džastinu Kripsu un Vācijas ekipāža ar Frančesko Frīfrihu priekšgalā.

Četriniekos favorīti pārsvarā būs tie paši, taču šeit bobsleja lielvalsts varētu arī nesamierināties ar tikai vienu medaļu kā divniekos. Pasaules kausā šosezon Vācijas ekipāžas četrinieku konkurencē aizņem visas trīs vadošās vietas, kamēr Kriss ir ceturtais, Melbārdis piektais, bet Ķibermanis septītais. Taču divniekos jau tika pierādīts, ka Pasaules kausā situācija ir citāda, un ne tikai tāpēc, ka olimpiskajās spēlēs tiek aizvadīti četri braucieni, nevis tikai divi.

Sporta totalizatora "Betsafe" bukmeikeri četrinieku sacensībās izcēluši piecus pilotus, kuriem tiek piedēvētas vislabakās izredzes uzvarēt un kuru starpā, visticamāk, arī notiks olimpisko medaļu sadalīšana. Šie pieci piloti ir Kripss, Frīdrihs un Melbārdis, kā arī vēl divi Vācijas pārstāvji - Johanness Logners un Niko Valters.

Melbārža iespējas uzvarēt bukmeikeri raksturojuši ar koeficientu 9,00, kamēr galvenā favorīta lomā nostādīts Lohners ar 2,20 koeficientu. Visiem pārējiem sportistiem ārpus šī vadošā piecinieka nevienam nav zemāks uzvaras koeficients par 25,00, kamēr Ķibermanim, kurš šosezon vienreiz PK posmā jau ticis uz goda pjedestāla četriniekos, šis koeficients ir 35,00.

Bukmeikeri arī atsevišķi izvērtējuši Latvijas ekipāžu cerības iegūt vēl vienu medaļu savai valstij. Par labākām noteikti tiek uzskatītas Melbārža izredzes, ņemot vērā viņa vairākus stabili aizvadīto braucienus divniekos - iespēja, ka Melbārdis arī šoreiz būs medaļnieku pulkā, novērtēta ar koeficientu 3,00, ir izveidots arī īpašais patriotiskais piedāvājums uz Melbārža medaļu ar koeficientu 10,00. Arī Ķibermanim iespēja iegūt savu pirmo olimpisko medaļu rakstutota ar koeficientu 10,00.

Bobsleja četrinieku sacensības Phjončhanā sāksies 24. februārī, bet noslēgsies dienu vēlāk.