Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Phjončhana: Čehija uzvar ASV un pirmo reizi kopš 2006. gada iekļūst spēļu pusfinālā

© EPA/Scanpix

Jozefa Jandača vadītā Čehijas izlase izcīnīja uzvar Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā, pēcspēles metienu sērijā pārspējot ASV izlasi ar 3:2.

Atšķirībā no ASV, Čehijai bija par vienu atpūtas dienu vairāk, taču tas netraucēja amerikāņiem izvirzīties vairākumā jau mača septītajā minūtē - precīzs bija ASV izlases labākais uzbrucējs šajās olimpiskajās spēlēs, hokejists no NCAA Raiens Donato - 0:1. Uzreiz pēc zaudētiem vārtiem čehi palika mazākumā - aizsargs Jans Kolaržs devās uz noraidīto soliņu par klupināšanu. Komanda izturēja četratā, bet drīz pēc parādīšanas laukumā panāca izlīdzinājumu - pēc uzvarēta iemetiena ripa nonāca pie aizsarga, kura metiens no zilās līnijas izrādījās neņemams - 1:1.

Pēc pārtraukuma Čehija izvirzījās vadībā pēc vēl viena tālmetiena - šoreiz Tomaša Kundrateka izpildījumā - 2:1, bet divas minūtes vēlāk jau amerikāņi izlīdzināja rezultātu - Šveices „Fribourg” uzbrucējs Džims Slaters mazākumā ar stipru metienu noslēdza komandas pretuzbrukumu - 2:2.

Noslēdzošajā periodā čehi divas reizes palika mazākumā, turklāt, otro reizi tas notika 1:20 minūti līdz trešdaļas beigām, līdz ar ko papildlaika sākumā bija jāspēlē trijatā pret četriem. Komanda to izturēja, overtaims uzvarētāju nenoskaidroja, bet vienīgo bullīti pēcspēles metienu sērijā realizēja Andra Džeriņa komandas biedrs, „Mountfield” uzbrucējs Petrs Koukals - 3:2.

Šīs būs pirmais pusfināls Čehijai kopš 2006. gada, kad izlasei izdevās izcīnīt trešo vietu. Iepriekšējās divās olimpiskajā spēlēs čehi nav spējuši pārvarēt ceturtdaļfināla posmu. Pusfinālā Čehija tiksies ar OAK un Norvēģijas pāra uzvarētāju.