Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Vēl viens dopinga skandāls Phjončhanā: Slovēnijas hokejistam pozitīvas analīzes

© Reuters/Scanpix

No Slovēnijas olimpiskās hokeja izlases atskaitīts uzbrucējs Žiga Jegličs, kuram konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. KHL kluba „Neftekhimik” spēlētāja organismā atrastas fenoterola pēdas, un viņš kļuvis par trešo sportistu, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pieķerts dopinga lietošanā.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pavēstījusi, ka Žiga Jegliča analīzēs novērotas fenoterola pēdas. Fenoterols ir sportā aizliegto vielu sarakstā un uzlabo gaisa apriti elpvados.

Jegličs attiecīgi ir izslēgts no Slovēnijas hokeja izlases un diskvalificēts no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Viņam 24 stundu laikā jāpamet olimpiskais ciemats.

Jegličs kļuvis par trešo sportistu, kuram 2018. gada olimpiādē konstatētas pozitīvas dopinga analīzes - pirms sacensībām šorttrekā diskvalificēts tika arī japānis Kei Saito, bet pēc kērlinga sacensībām krievu sportists Aleksandrs Krušeļņickis, kurš Phjončhanā ieguva bronzu, saņēma ziņas par savu pozitīvu dopinga pārbaudi.

Slovēnijas izlase Jegliču atskaitījusi tieši pirms savas, visticamāk, svarīgākās turnīra spēles. Šorīt Slovēnijai paredzēta izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēle pret Norvēģiju, cenšoties iekļūt ceturtdaļfinālā (šī spēle jau sākusies). Jegličs līdz šim olimpiskajā turnīrā bija palīdzējis slovēņiem pieveikt Slovākiju pēcspēles metienos ar 3:2, un tieši Jegličs realizēja uzvaru nesošo bullīti.

9 gadus vecais Jegličs, kurš Slovēnijas izlasē piedalījies septiņos pasaules čempionātos, šo sezonu uzsāka kopā ar Kasparu Daugaviņu „Torpedo” komandas sastāvā, spēlējot Pētera Skudras vadībā. Sezonas gaitā viņš pārcēlās uz citu KHL klubu „Neftekhimik”, kura rindās 26 spēlēs guva sešus punktus (2+4). Pirms tam Jegličs vairākas sezonas aizvadīja Bratislavas „Slovan” rindās.