Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

CAS uzsāk lietu pret, iespējams, meldoniju lietojušo Krievijas sportistu

© Reuters/Scanpix

Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) uzsākusi lietu pret olimpisko sportistu no Krievijas Aleksandru Krušeļņicki, kurš jaukto pāru sacensībās kērlingā izcīnīja bronzu.

Kā vēstīts, svētdien Krievijas mediji ziņoja, ka Krušeļņickis pieķerts meldonija lietošanā. Meldonijs esot atrasts sportista A provē, bet B provi bija paredzēts atvērt pirmdien no rīta pēc Seulas laika.

"Phjončhanas olimpiskajās spēlēs strādājošā CAS Antidopinga divīzija (AD) apstiprina, ka uzsākusi jaunu lietu. Pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieprasījuma CAS AD uzsākusi lietu, kurā iesaistīts Aleksandrs Krušeļņickis. Šobrīd vēl nav noteikts uzklausīšanas datums," teikts CAS paziņojumā.

Krušeļņickis kopā ar savu sievu Aleksandru Brizgalovu otrdien izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu jaukto pāru kērlinga turnīra bronzas medaļas, noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 8-4 pārspējot norvēģus Kristīnu Skaslīnu un Magnusu Nēdregotenu.

Tikmēr par čempioniem tika kronēti Keitlina Lousa un Džons Moriss, kuri finālā ar rezultātu 10-3 pārspēja pasaules čempionus Ženiju Perē un Martinu Riosu no Šveices.