Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Melbārdis: Šobrīd esam ārpus medaļām, bet būs labāks miegs

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensību pirmās dienas atzina, ka par līdera goda zaudēšanu nepārdzīvo, tā būšot labāks miegs, bet stūmējs Jānis Strenga atzina, ka startā vēl esot rezerve.

"Īstenībā bija labi. Ja vēl nebūtu tā rupjā kļūda otrā brauciena otrajā virāžā, tad būtu pavisam labi," saka Oskars Melbārdis. "Rīt ir vēl divi braucieni. Šobrīd esam ārpus medaļām, tā ir viela pārdomām. Bet no otras puses - būs labāks miegs. Pirmās divas vietas ir tālāk, trešā tuvu. Bet visi ir cilvēki, arī citi var kļūdīties. Es šādi pat jūtos mierīgāk. Rīt jānāk ar jaunu cīņas sparu un jāmēģina izdarīt maksimums. Šeit katra kļūda maksās dārgi."

"Otrajā virāžā nesanāca pareizi iebraukt, līdz ar to aizgāja ķēdes reakcija. Virāžas izejā kamanas aizslīdēja uz bortu. Šī kļūda būs jāizlabo," stāsta Oskars. "Lai to izdarītu ir jātrāpa jau pirmās virāžas izejā, ieeja otrajā ir pats galvenais, lai varētu labi turpināt. Ja otrās virāžas augšā uzbrauksi pārāk augstu, tad ir garantēts borts izejā, jo virāža pati met uz leju."

NRA

Melbārdis atzīst, ka nav lielas atšķirības, vai braukt ar Jāni Strengu vai Daumantu Dreiškenu, turklāt treniņos tas jau darīts gana bieži. "I trases, kurās jūtama svara atšķirība, bet šajā trasē tik un tā ātrums ir liels."

"Pirmais brauciens izdevās veiksmīgs, jau sākot ar startu. Nebija kur piesieties. Otrajā braucienā visu izteica jau otrā virāža, kurā dabūjām bortu, ātrums zuda un arī finišā rezultāts nebija tik labs," saka Jānis Strenga. "Par to, ka man būs jābrauc, uzzināju vakar pēc treniņa. Pārskrēja patīkamas skudriņas."

"Startā maza rezerve vēl ir," uzskata Jānis. "Startu gribētos izskriet zem 4,90 sekundēm. Pirmais mērķis jau bija noskriet ātrāk nekā pagājušajā gadā. Tas izdevās. Tagad gribētos paskriet zem 4,90. Tad es būtu priecīgs."