Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Krievijas ''seksīgākās kērlingistes'' pārinieka dopinga analīzēs atrasts meldonijs

© AFP / Scanpix

Krievijas medijs "Sport Express" vēsta, ka Olimpisko sportistu no Krievijas delegācijas pārstāvim Aleksandram Krušeļņickim, kurš duetā ar sievu Anastasiju Brizgalovu izcīnīja bronzas medaļu pāru kērlingā, dopinga analīzēs atrastas meldonija pēdas.

"Sport Express" raksta, ka Aleksandra Krušeļņicka A provē atrastas meldonija pēdas. B prove tikšot atvērta rīt no rīta pēc Dienvidkorejas laika, un pašam sportistam ļaus novērot situāciju. Viņš duetā ar sievu Anastasiju Brizgalovu atnesa Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas pirmo medaļu kērlinga sacensībās.

"Pagaidām tas viss ir baumu līmenī. Nekāda oficiāla apstiprinājuma tām nav. Pirms kaut ko komentēt, gribētu sagaidīt pārbaudītu informāciju," teica Krievijas Kērlinga federācijas vadītājs Dmitrijs Sviščevs. Tikmēr pats kērlinga spēlētājs norādīja, ka par notikušo neko nav dzirdējis. Pēc sacensību beigām Krušeļņickis kopā ar sievu izlēma uzturēties Phjončhanā līdz olimpisko spēļu beigām.

NRA

"Man par to neviens neko nav teicis. Pirmo reizi ko tādu dzirdu. Aleksandrs meldoniju nav lietojis kopš 2016. gada, kad preparāts tika aizliegts. Kopš tā brīža nav lietots. 2016. un 2017. gada pasaules čempionātos tika veiktas dopinga pārbaudes, un nevienu reizi nebija nekādas problēmas. Ceru, ka tā ir kaut kāda kļūda. Centīšos uzzināt ko vairāk," teica treneris Dmitrijs Meļņikovs.

"Šodien mūsu delegācijas štābs saņēma oficiālas ziņas no Starptautiskās olimpiskās komitejas par iespējumu antidopinga noteikumu neievērošanu. Nesauksim sportistus vārdos, kā arī nepaziņosim sporta veidu, līdz netiks pārbaudīta B prove, kuras analīzes kļūs zināmas tuvāko 24 stundu laikā," norādīja Olimpisko sportistu no Krievijas delegācijas preses sekretārs Konstantīns Vibornovs.