Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko un Dabrovski komanda sasniedz titula maču Dohā

© AP/Scanpix

Latvijas un Kanādas komanda Aļona Ostapenko (#55)/Gabriela Dabrovski (#11) sestdien Dohas "Premier 5" turnīra pusfināla mačā ar 6:3, 6:3 pieveica čehietes Kateržinu Sinjakovu (#8) un Barboru Krejčīkovu (#43), sasniedzot pirmo finālu dueta vēsturē ceturtajā turnīrā.

Lai arī abos setos tika zaudēts vienāds geimu skaits, krietni sarežģītāks bija 1. sets, kurā Ostapenko ar pārinieci divreiz atspēlēja breiku, savukārt 2. setā serve zaudēta tikai vienreiz, kad Dabrovski servēšanas reizē pie rezultāta 5:2 neizdevās pielikt mačam punktu, kas tūlīt izdarīts uzņemšanā.

Ostapenko Dohā spēlē otro reizi un abās viesošanās reizēs tikusi līdz finālam. 2016. gadā viņai tas izdevās vienspēļu turnīrā, kad Aļona pēdējā cīņā piekāpās Karlai Suaresai Navarro, bet tagad dubultspēlēs, kur viņai būs trešais WTA līmeņa fināls.

Ostapenko pagaidām ir perfekta bilance finālos: 2-0. Aļona pagājušajā sezonā uzvarēja divos "Premier 700" turnīros - Sanktpēterburgā kopā ar polieti Alicju Rosolsku un Štutgartē ar ASV tenisisti Rakeli Atavo.

Aļonai svētdien būs karjeras nozīmīgākais dubultspēļu fināls, ar tā sasniegšanu nopelnot 585 reitinga punktus. Tas viņai ir viena turnīra rekords - abos titulu turnīros viņa ieguva 470 punktus. Tikmēr sešu WTA dubultspēļu titulu īpašniecei Dabrovski ir viena vērtīgāka trofeja par "Premier 5" līmeni, pagājušajā gadā ar savu regulāro pārinieci Jifanu Su uzvarot "Premier Mandatory" turnīrā Maiami.