Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Brieža pārstāvis: Ja Mairis necīnīsies Supersērijas finālā, rīkosim cīņu Rīgā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"Briedis joprojām ir pasaules pirmais numurs WBC versijā. Viņam būs cīņa par "Final Illuminator" un tālāk, iespējams, pret Supersērijas uzvarētāju. Var parādīties lieliska iespēja cīnīties par visām četrām jostām," intervijā xsport.ua stāsta Maira Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs (Als Siesta).

Hačaturovs uzskata, ka Supersērijas pusfināls pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) starp Briedi un Aleksandru Usiku bijis daudz aizraujošāks nekā Murata Gasijeva cīņa pret Junieru Dortikosu. Menedžeris pieļauj iespēju, ka Brieža nākamā cīņa varētu notikt Rīgā.

"Saša Usiks pierādīja, ka ir īsts vecis un spēj turēt sitienu. Cīņa bija augstvērtīga, izcila. Turpretī Gasijeva un Dortikosa cīņa sākās vienveidīgi. Vēlāk Gasijevs mainīja cīņas gaitu un beigās izslēdza pretinieku. Brieža un Usika pretstāvē bija nepārtraukta intriga, cīņa izvērtās jaudīga.

Neticamas šūpoles. Manuprāt, ka cīņa pārspēja visas cerības. Pati josta palika pie Maira. Saša to parādīja (ringā), taču josta palika pie Maira. Domāju, ka promouteri Sašam nosūtīs jaunu (WBC čempiona) jostu.

Manuprāt, cīņas rezultāts bija 116-113. Savu cīnītāju, kurš man ir kā ģimenes loceklis, vērtēju paškritiski. Zinu, uz ko viņš spējīgs. Redzēju kā viņš nokļuva kritiskā situācijā. Atguvās pavēlu. Saša brīžiem arī pats nespēja noticēt savai veiksmei. Pēc pirmajiem četriem raundiem Usiks nesaprata, kur nokļuvis. Pēc tam savācās, kā lieliskas boksa skolas pārstāvim pieklājas.

Mairis ir spējīgs uz lielām lietām. Tagad viņš metīsies pakaļ gan Gasijevam, gan Usikam, garantēju. “Pagaidi tikai” turpināsies, jo Briedis vēlas atgūt viņam atņemto jostu. Protams, doma par revanšu pret Usiku nepamet viņa prātu.

Briedis raujas cīņā. Nākamnedēļ atsāks treniņus. Arī Dortikoss pēc cīņas raudāja. Grib revanšu. Sāga turpinās. Briedim ir iesauka "Cilvēks lietus". Kā Dastina Hofmana filmā "Rain man". Briedis ir ziemeļu barbars - viņam ir savs funktieris. Lai ko teiktu, viņš nevar dzīvot bez boksa.

Ja cilvēks dienu pēc zaudējuma zvana un jautā, “Kad sāksies nākamā treniņnometne? Kad būs nākamā cīņa?” Visi smējāmies. Domas mainījušās. Vakar viņš man teica, ka boksēsies vēl četrus gadus. Viņš nenomierināsies, kamēr nedabūs atpakaļ savu jostu.

Briedis joprojām ir pasaules pirmais numurs WBC versijā. Viņam pirmajā smagajā svarā būs cīņa par “Final Illuminator”. Ja uzvarēs, iespējams, tālāk cīnīsies pret Supersērijas uzvarētāju. Par visām četrām jostām.

Krievi var piecas reizes pārsolīt Saūdu Arābijas piedāvājumu (Supersērijas) fināla rīkošanai (Krievija vēlas finālu rīkot 22. jūlijā, pēc Pasaules kausa futbolā). Viņi tā uzvilkušies, ka neapstāsies. Nezinu, vai Ukrainā ir līdzvērtīga interese.

Ja Mairis necīnīsies (Supersērijas fināla) "undercard" cīņā, rīkosim lielu cīņu Rīgā. Kāds no izcilajiem filosofiem teica, "Īsts karotājs bez piedzīvota zaudējuma nav īsts karotājs." Manuprāt, Briedis pēc zaudējuma izdarījis secinājumus. Viņu vairāk nemoka doma, “Kas notiks, ja zaudēšu?""