Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Ostapenko sakrāj tikai četrus geimus mačā pret Buzarnesku

© F64

2016. gada Dohas "Premier" turnīra fināliste Aļona Ostapenko (WTA 6.) šogad Katarā vienspēlēs nostartēja bez uzvarām, savā vienīgā mačā ar 1:6, 3:6 zaudējot ranga 43. vietā esošajai rumānietei Mihaelai Buzarnesku.

Ostapenko maču sāka ļoti neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 0:5 un šo piecu geimu laikā uzvarot tikai piecās izspēlēs! Aļonai pret šajā posmā bez kļūdām spēlējušo Buzarnesku bija bezcerība spēlē ar otro servi, kurai rumāniete uzbruka daudz un produktīvi, un pārāk daudz nepiespiesto kļūdu.

Latvijas tenisiste tuvojās "sausā" zaudētajam setam, kad Buzarnesku sestajā geimā bija vadībā ar 5:0 un 30:0. Aļona pēc tam ieguva četrus punktus pēc kārtas. Mihaelai auts, pēc tam Ostapenko "backhand" uzbrukums, kam sekoja rumānietes dubultkļūda un Ostapenko "forehand" uzbrukums pa līniju breikbumbas izspēlē.

Aļona nākamajā geimā neizmantoja iespēju tikt līdz 2:5, kad no 1:5 un 40:30 divreiz pēc kārtas kļūdījās (auts un sitiens tīklā). Buzarnesku setbumbas izspēlē izveidoja precīzu uzbrukumu pēc Aļonas otrās serves. Ostapenko 1. setā ar otro servi ieguva nulli punktu (0/12)!

Nokavējusi iepriekšēja seta ievadu, Ostapenko uz 2. seta sākumu ieradās un startēja ar breiku, kas iegūts ar trim uzbrukumiem un vienu pretinieces dubultkļūdu. Breiks uzreiz nostiprināts, esot vadībā ar 2:0. Buzarnesku trešajā geimā ar eisu un "forehand" uzbrukumu atspēlēja divas breikbumbas, bet Ostapenko nākamajā geimā tādu gājienu atkārot nespēja. Viņa atspēlēja tikai vienu breikbumbu (trāpot uz gala līnijas), bet otrās breikbumbas izspēlē bumbiņu ietrieca tīklā - 2:2.

2. seta pirmie divi geimi bija šodienas mača vienīgais posms ar kvalitatīvu tenisu Ostapenko izpildījumā. Tiklīdz viņa ceturtajā geimā zaudēja breika pārsvaru, Aļonas spēlē iestājās pamatīgs haoss ar ļoti sasteigtu un neprecīzu tenisu. Ostapenko sestajā geimā, pateicoties pirmās serves trāpīšanai un neapturamiem "forehand" uzbrukumiem, atspēlējās no 15:40 un panāca izlīdzinājumu 3:3.

Identisks deficīts viņai bija arī nākamajā serves geimā un šoreiz atgūties nebija lemts. Buzarnesku izdevās izmantot jau pirmo breikbumbu, kad bumbiņa pēc viņas sitiena no aizsardzības pozīcijas skāra tīklu, nokrītot Ostapenko laukuma pusē - 3:5. Kad rumāniete nākamajā geimā servēja par uzvaru mačā, Ostapenko no 15:40 atspēlēja pirmo mačbumbu un bija labā pozīcijā, lai anulētu arī otro, taču garu izspēli pabeidza ar sitienu tīklā pēc pretinieces "slaisa".

Ostapenko pirms diviem gadiem Dohā sasniedza finālu, toreiz zaudējot Spānijas tenisistei Karlai Suaresai Navarro. Aļona pagājušajā gadā šo turnīru izlaida "Fed Cup" dēļ, tāpēc viņai šogad punktu zaudējumu šajā nedēļā nav. Nospēlējot vienu maču un turnīru kā Top 8 izsētā tenisiste sākot no 2. kārtas, Ostapenko prēmijā nopelnīja 17 325 dolārus. Aļonai Dohā vēl palicis dubultspēļu turnīrs.

Aļona šodien piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas WTA turnīros, šai sērijai sākoties "Australian Open" 3. kārtā pret Aneti Kontaveitu, pēc tam Sanktpēterburgā neveiksme pret Petru Kvitovu. Ostapenko šogad zaudējusi visos četros mačos pret kreilēm, ieskaitot šodien pret Buzarnesku, kura 29 gadu vecumā guva karjeras pirmo Top 10 uzvaru.

Ostapenko jaunnedēļ Dubaijā nav plānojusi spēlēt, tāpēc viņai līdz nākamajam turnīram būs pietiekami daudz laika treniņiem. Nākamais turnīrs viņas kalendārā ir Indianvelsa, kur 7. martā sāksies pirmais no sezonas četriem "Premier Mandatory" turnīriem. Aļonai turpat, Kalifornijā, vēl neilgi pirms Indianvelsas sākuma, paredzēta piedalīšanās labdarības spēļu pasākumā (6. marts).