Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

SPECIĀLREPORTĀŽA NO PHJONČHANAS: Laikapstākļi olimpiešus nelutina

© Scanpix

Laikapstākļi Korejā olimpiešus nelutina, tā zina stāstīt NRA speciālkorespondents Jānis Freimanis. Katru dienu pamatīgs vējš un arī šovakar sola kārtīgu "pūtienu". Vējš un mitrums rada pamatīgu aukstuma sajūtu, lai gan nav jau lieli mīnusi: -10 līdz -15 robežās. Bet vējš purina regulāri un visur. Vistrakāk jau ir kalnos, kur vairāki mači jau pārcelti.

Phjončhanas olimpisko spēļu mājvietā beidzot kļuvis siltāks. No rīta saulītē bija gluži vai pavasarīgs laiciņš, varēja nevilkt biezo jaku un iztikt bez cimdiem un cepures. Tikai ik pa laikam iepūta vējš, kas mudināja piesegties vismaz ar kapuci.

Scanpix

Dodoties uz 15 minūšu attālumā esošo Kanninas ledus arēnu, vējš pieņēmās spēkā, bet pēc intervijas ar daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneri Stefānu Lambjēlu devāmies laukā, lai olimpiskajā parkā veiktu nelielu Denisa fotosesiju. Diemžēl jau pirmajā iecerētajā fotografēšanās punktā nācās griezties atpakaļ, jo stiprā vēja dēļ suvenīru lielveikala jumts bija cietis, bet pats veikals drošības dēļ slēgts.

Vējš kļuva arvien skarbāks, kad devāmies uz autobusu, lai atgrieztos mediju ciematā. Stāvot un gaidot autobusu, ik pa laikam no asfalta saceltās smiltis tika iemestas tieši sejā. Pēc maza atelpas brīža autobusā ciemats sagaidīja ar vēl niknāku pūtienu.

Viena no akreditācijas nolasīšanas iekārtām bija apgāzusies, tādēļ ciematā iekļuvām pēc manuālas dokumenta apskates.
Mediju ciemata veikals būtībā ir liela telts, kuru vējš uzskata par šķērsli savā pastaigā. Saņēmis sejā vēl pāris saujas smilšu, beidzot ieskrēju mūsu mitekļa kāpņu telpā. Vērot vēja sarīkoto ballīti pa istabas logu ir mazāk nepatīkami, taču gluži omulīga sajūta nav. Šobrīd uz ielām palikuši gandrīz tikai policisti un brīvprātīgie. Zināms, ka šovakar paredzētās sieviešu biatlona sacensības pārceltas uz rītdienu. Par kamaniņu sporta divnieka ekipāžu startu vēl nav zināms, bet treniņbraucieni skeletonā Alpensia renes sporta veidu centrā turpinās. Šķiet, ka mūs šeit, Phjončhanā sagaida vējains vakars.