Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Vējš turpina ieviest korekcijas: ne Bendika, ne Gasūna uz startu nedosies

Biatloniste Baiba Bendika © Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Ziemas olimpisko spēļu norises vietā Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā turpina plosīties spēcīgs vējš, kā rezultātā organizatori pieņēmuši lēmumu pārcelt arī šodien paredzētas 15 kilometrus klasikas sacensības biatlonā dāmām.

Olimpiskajā debijā sprinta sacensībās Bendika šaušanā kļūdījās četras reizes, taču spēja sasniegt 39. vietu, jo bija 16. ātrākā slēpojumā. Iedzīšanā izdevās pakāpties uz 33. vietu (šaušanā 17/20). Bendikai individuālajā distancē bija paredzēts startēt ar 53. numuru.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Tagad jāatpūšas un jāskatās, kas atkal notiks ar laika apstākļiem. Pašreizējās prognozes liecina, ka individuālajā distancē atkal būs ļoti stiprs vējš. Cerēsim, ka būs tomēr cilvēciskāki laika apstākļi Šādos laika apstākļos man nepatīk veikt korekcijas. Vējš ir mainīgs, un griežot vari vēl vairāk nobīdīties. Trešajā šaušanā vairāk pati nepaspēju noskaņoties. Jau minēju, ka trasē ātrums bija nenormāls. Nepaspēju noorientēties. Braucu apli un pēc brīža jau atkal esi šaušanā. Organisms vēl bija stresā un nepaspēju nomierināties," tā pēc iedzīšanas sacīja Bendika.

15 kilometru individuālās distances sacensības dāmām pārceltas uz rītdienas 10:15, savukārt vīriešiem klasikastartēs pulksten 13:30.

Tāpat vēja dēļ atcelts Latvijas kalnu slēpotājas Leldes Gasūnas pirmais starts Phjončhanā.