Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Porziņģim vēl nav veikta operācija, jo viņš vēlas uzklausīt vairākus speciālistus

© AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Ņujorkas "Knicks" līderim Kristapam Porziņģim vēl nav veikta savainoto krustenisko saišu operācija, jo viņš vēlas uzklausīt speciālistu, kurš strādā ārpus organizācijas, raksta ESPN. Vairāku pušu uzklausīšana pirms nopietnām procedūrām gan nav nekas neierasts.

Kristaps Porziņģis kreisās kājas krusteniskās saites savainoja pirms divām dienām, kad Ņujorkas "Knicks" savā laukumā ar 89:103 piekāpās Milvoki "Bucks". Otrās ceturtdaļas ievadā viņš ietrieca bumbu grozā no augšas pāri Jannim Adetokunbo, taču neveiksmīgi piezemējās, uzreiz saķerot kāju. Piepildījās pesimistiskākās prognozes, un latvieša atgriešanās laukumā varētu būt gaidāma ap gadu miju.

Porziņģim savainotā ceļgala operācija pagaidām nav veikta, jo basketbolists vēlas uzklausīt vairāku speciālistu viedokli. Sagaidāms, ka operācija notiks tuvākajā laikā, jo aizkavēšanās saistīta tieši ar Porziņģa vēlmi. Kā norāda ESPN, šāds gājiens neesot nekas neparasts - pirms ļoti nopietnām operācijām lielākā daļa basketbolistu uzklausa vairākus viedokļus, nevis tikai vienu.

Tiek norādīts, ka pēc operācijas veikšanas Porziņģim būs jāizlaiž vismaz desmit mēneši, un tas varētu nozīmēt atgriešanos laukumā ne ātrāk par decembri. Pašlaik Ņujorkas "Knicks" ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, 56 mačos izcīnot 23 uzvaras. Komanda piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, jo šonakt izbraukumā ar 88:113 piekāpās Toronto "Raptors".