Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova un Ostapenko ar graujošām uzvarām pieveic Poliju

© F64

Latvijas tenisistes šodien svinēja otro uzvaru Tallinā notiekošajā "Fed Cup" Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīrā, ar 2:1 pieveicot Poliju. Latvija uzvaru visā mačā nodrošināja jau vienspēlēs, kad ar vieglām uzvarām divus punktus nopelnīja Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko.

Sevastova ar graujošu uzvaru atkārto Savčenko rekordu


Abu komandu otro numuru meistarības un sasniegumu līmenis ir ļoti atšķirīgs, kas uzskatāmi bija redzams šodienas spēlē. Ranga 144. vietā esošā Freha līdz šim vēl ne reizi nebija sacentusies ar Top 20 tenisistēm, viņas kontā ir tikai viena uzvara pret ranga pirmā simtnieka tenisistēm, pieveicot 97. numuru Rišelu Hogenkampu.

Pasaules 15. rakete Sevastova prognozējami ar lieliem sarežģījumiem šodienas cīņā nesaskārās. Anastasijai tikai 58 minūtes ilgajā spēlē divi no trim zaudētajiem geimiem bija ar savu servi.

Sevastova, kura izlasē spēlē pēc astoņu gadu pārtraukuma, šodien guva 12. uzvaru (12-3) "Fed Cup" vienspēlēs, atkārtojot Latvijas rekordu, kas līdz šodienai vienatnē piederēja Larisai Savčenko (12-7). Atskaitot 2010. gada zaudējumu tā laika pasaules trešajai raketei Karolīnai Vozņacki, Sevastovai pārējie divi zaudējumi izlasē bija ļoti sen - 2005. un 2006. gadā, kad viņa spēlēja attiecīgi 15 un 16 gadu vecumā.

Ostapenko uzvaru mačā nokārto bez dubultspēles palīdzības


Vakar turcietei Čālai Bjukakčajai zaudējusī Ostapenko savā nedēļas otrajā vienspēlē ne vien uzvarēja, bet to arī paveica itin pārliecinoši, 64 minūšu laikā izrēķinoties ar Lineti, kura titulētās Agņeškas Radvaņskas prombūtnē kļuvusi par Polijas pirmo numuru izlašu mačos. Ranga 56. pozīcijas īpašniece Linete, kuras kontā ir trīs Top 30 uzvaras, pagaidām vēl nav spējusi uzveikt Top 10 tenisistes, šajās cīņās zaudējot visos piecos iznācienos, ieskaitot šodienas spēli pret pasaules sesto numuru Ostapenko.

"French Open" čempione katrā setā vienreiz zaudēja savas serves geimā. 2. setā tas notika astotajā geimā, kad viņa pie rezultāta 5:2 (divu breiku pārsvars) nespēja ar vienu mačbumbu izservēt maču. Finišs ar pirmo piegājienu arī Aļonai ļautu maču pabeigt tikpat ātri, cik Sevastovai. Panākums nākamajā geimā, kad servēja poliete, Ostapenko deva mazliet novēlotu uzvaru. Ostapenko tā izcīnīja savu 11. uzvaru "Fed Cup" vienspēlēs, kur viņai 11-9 bilance.

Marcinkeviča un Vismane bezcerīgi zaudē dubultspēlē


Uzvarot abās vienspēlēs, Latvija uzvaru nodrošināja arī visā mačā, tāpēc dubultspēlē varēja dot iespēju uzspēlēt vienspēlēs pie vārda vēl netikušajām Diānai Marcinkevičai un Danielai Vismanei. Kamēr mūsu komanda nesvarīgajā spēlē atpūtināja līderes, Polija izmantoja spēcīgāko sastāvu, kopā ar Lineti kortā sūtot dubultspēļu speciālisti Aliciju Rosolsku, kuras kontā ir septiņi WTA tituli. Lai arī Latvijas tenisistes cieta pamatīgu sagrāvi ar rezultātu 1:6, 0:6, spēlē bija vairāki ļoti sīvi geimi, kā rezultātā cīņa ar tikai 13 geimiem ilga vairāk nekā stundu (1:17).

Latvija ar Poliju sacentās otro reizi, pirmā bija 2006. gadā, kad mūsu izlase polietēm Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupas mačā Antaljā zaudēja ar 0:3. No tajā mačā spēlējušajām tenisistēm šogad ierindā ir tikai Rosolska. Mūsējās pārstāvēja Ieva Irbe un Liene Liniņa, kuras vienspēlēs zaudēja māsām Radvaņskām un pēc tam arī cieta neveiksmi dubultspēlē pret Rosolsku un Klaudiju Jansu. Mūsu komandā bija pieteiktas, bet nespēlēja Sevastova un Alise Vaidere.

Latvijas tenisistes piektdien apakšgrupas turnīra pēdējās kārtas mačā tiksies ar Austriju, kas šodien sacenšas ar Turciju.