Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis 54 minūtēs sakauj Majeru un sasniedz pamatturnīru Bulgārijā

© AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 199.) šodien Bulgārijas pilsētā Sofijā notiekošā ''ATP 250'' kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā divos setos ar 6:4 un 6:1 pieveica Vācijas tenisistu Florianu Majeru, sasniedzot sacensību pamatturnīru.

Sofijas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Ernests trīs setu cīņā ar 6:7(5), 7:6(2) un 7:6(2) salauza itāļa Lorenco Sonego pretestību. Itālijas tenisists pirms turnīra ATP rangā ierindojās 173. pozīcijā. Izšķirošajā cīņā par vietu pamatturnīrā latvietim pretī stājās vācietis Florians Majers (ATP 73.), kurš kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru.

Majers savā pirmajā spēlē Bulgārijā divos setos ar 7:6(5) un 7:6(1) tika galā ar austrālieti Džonu Patriku Smitu. Maču ar sevi uzsāka Gulbis, kurš atstāja pretiniekus uz nulles (1:0). Trešajā geimā Ernests pie savas serves neguva ne punkta, un vācietis ieguva 2:1 pārsvaru. Par laimi, Gulbis uzreiz spēja atbildēt - izmantota pirmā breikbumba un atkal līdzsvars (2:2).

Abi tenisisti servējot turpināja uzvarēt geimus līdz desmitajam, kad Ernests ieguva 40:0 pārsvaru un trīs breikbumbas. Divas Majers spēja atspēlēt, bet trešo Latvijas tenisists izmantoja, uzvarot pirmo setu ar 6:4.

Otrajā setā Gulbis demonstrēja vēl pārliecinošāku sniegumu - no sākuma droši uzvarot savu servi, bet pēc tam izmantojot trešo breikbumbu (2:0). Arī nākamajos trijos geimos Ernests spēja svinēt panākumus (5:0), principā izšķirot spēles likteni. Sestajā geimā Majers Ernestu atstāja uz nulles, bet ar savu servi latvietis droši noslēdza spēli (6:1), sasniedzot Sofijas ATP sacensību pamatturnīru.