Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Porziņģim šoreiz neizdodas nodrošināt "Knicks" uzvaru

© USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Ņujorkas „Knicks” viesos ar 90:92 piekāpās Milvoki „Bucks”. Kristaps Porziņģis guva 17 punktus, bet Tims Hārdevejs netrāpīja pēdējās sekundes metienu, nespējot atbildēt uz Jaņņa Adetokunbo precīzo caurgājienu divas sekundes pirms mača beigām.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 35 minūtes, kurās pretinieku grozā sameta 17 punktus (1p. 4/4, 2p. 5/10, 3p. 1/5) un savāca septiņas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā. Porziņģa rēķinā arī divi bloķēti metieni, viena kļūda un piecas personīgās piezīmes, viņa +/- rādītājs šoreiz bija neitrāls.

Porziņģis bija rezultatīvākais savā komandā kopā ar Enesu Kanteru, kurš trešajā spēlē pēc kārtas savāca iespaidīgu „double-double” (17+18), palīdzot „Knicks” dominēt cīņā zem groziem. Kanters pēdējās trīs spēlēs vidēji izcēlies ar 18 punktiem un 18.3 atlēkušajām bumbām.

Savukārt ļoti neveiksmīgu spēli aizvadīja „Knicks” aizsargs Tims Hārdevejs, kurš trāpīja tikai vienu metienu no 14 (ieskaitot 0/9), kā arī spēles izskaņā kļūdījās divos soda metienos pēc kārtas. „Knicks” pēdējā uzbrukumā, kuram bija dotas tikai divas sekundes pamatlaika izskaņā, „Bucks” neļāva bumbu saņemt Porziņģim, un auts tika izspēlēts Hārdevejam, taču viņš netrāpīja arī šo metienu.

„Bucks” sastāvā šonakt nebija rezultatīvā aizsarga Malkolma Brogdona, kurš iepriekšējā spēlē gūtās traumas dēļ nespēlēs vēl vairākas nedēļas, taču spēlei gatavi bija citi komandas līderi Jannis Adetokunbo un Eriks Bledso, par kuru dalību mačā iepriekš bija šaubas. Bet liels notikums Milvoki bija Džabari Pārkera atgriešanās pēc ļoti smagas traumas, aizvadot pirmo maču šosezon. Viņam gan bija ierobežots spēles laiks, bet tāpat 15 minūtēs izdevās gūt 12 punktus.

Adetokunbo pabeidza maču ar 29 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kā arī savā rēķinā ierakstītu vēl vienu uzvaras metienu. Milvoki pēdējā uzbrukumā Adetokunbo spēlēja pret Porziņģi, izmantoja aizsegu un tika līdz groza apakšai, kur pēc māņkustības raidīja bumbu grozā, panākot 92:90 divas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Spēle lielākoties ritēja līdzvērtīgi, nevienai komandai nespējot veikt nopietnu izrāvienu. „Knicks” lielākais pārsvars mača gaitā bija pieci punkti, kamēr Milvoki otrajā ceturtdaļā uz brīdi panāca plus astoņi. Pēdējās ceturtdaļas vidū sev nedaudz labāku pozīciju bija izcīnījusi „Knicks”, pēc Lensa Tomasa tālmetiena panākot 86:83. Sekoja pāris minūtes, kurās neviena komanda nespēja gūt punktus, bet tad Porziņģis un Adetokunbo apmainījās ar četriem punktiem katra izpildījumā (90:90). Savukārt pēdējās divās minūtēs „Knicks” vairs punktus neguva, Porziņģim netrāpot tālmetienu un Hārdevejam neizmantojot savas iespējas, ieskaitot divus soda metienus pēc pārtvertas bumbas.

Šis ir „Knicks” 21. zaudējums 28 izbraukuma spēlēs šosezon, un, ņemot vērā „Hornets” šodienas uzvaru, šobrīd Ņujorkai ir daudz tuvāka atslīdēšana uz 11. vietu konferencē nekā priekšā esošās Detroitas un Filadelfijas panākšana. Savukārt Milvoki atgriezusies sestajā pozīcijā.