Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Dienvidkorejā uz Olimpiskajām spēlēm ieradīsies 26 politiskie līderi, tostarp arī Vējonis

© Reuters / Scanpix

26 politiskie līderi no 21 valsts ieradīsies Dienvidkorejā, kur Phjončhanā notiks Ziemas olimpiskās spēles, informē Yonhap News.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džeins plānojot veikt 16 ārvalstu amatpersonu uzņemšanu Olimpisko spēļu atklāšanas dienā, kā arī ar 14 no viņiem tikties individuāli.

Politiskie līderi, kuri ieradīsies uz OS, ir Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, ASV viceprezidents Maiks Penss, Japānas premjers Šindzo Abe, Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs, Slovēnijas prezidents Boruts Pāhors, Norvēģijas premjerministre Erna Solberga, Nīderlandes premjers Marks Rite, Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija, Somijas premjers Juha Sipile un Kanādas ģenerālgubernatore Žilija Pajeta.

Tāpat ieradīsies arī Šveices prezidents Alens Berse, Polijas prezidents Andžejs Duda, Slovākijas prezidents Andrejs Kiska, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Lihtenšteinas premjers Klauss Čičers, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Luksemburgas lielhercogs Anrī, Dānijas kroņprincis Frederiks un Monako Albērs II.

Visbeidzot, Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins par savu sūtni uz Dienvidkoreju deliģējis Hanu Ženu.

Dienvidkoreja izteikusi cerību, ka neizpaliks arī pārstāvju vizīte no Krievijas, kura pašlaik risina nesaskaņas ar Starptautisko olimpisko komiteju.