Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Spurs" dramatiski nosargā uzvaru pret "Nuggets", Bertānam septiņi punkti

© AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 106:104 uzvarēja Denveras "Nuggets" basketbolistus. "Spurs" panākumu ar 30 punktiem kaldināja Lamarkuss Oldridžs.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 15:34 minūtes, sakrājot septiņus punktus (2p. 2/2, 3p. 1/3) un izcīnot trīs bumbas zem sava groza. Latviešu uzbrucējam arī viena personīgā piezīme un +/- rādītājs -5.

Spēli ļoti rezultatīvi izdevās sākt Denveras basketbolistiem, kuri pirmajās mača minūtēs trāpīja piecus trīs punktu metienus. Mājinieku rindās atbildes triecienu deva Pau Gazols atbildot ar diviem trejačiem savā izpildījumā. Dāvis Bertāns spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas otrajā pusē. Sev neraksturīgi, pirmajā uzbrukumā latvietis grozam uzbruka pēc caurgājiena, atklājot savu punktu rēķinu un panākot minimālu rezultāta starpību 20:21. Trīs minūtes līdz pirmā perioda noslēgumam Manu Džinobili ar diviem precīziem metieniem pēc kārtas panāca četru punktu pārsvaru Sanantonio. Taču Vila Bārtona rezultatīvais uzbrukums noslēdza pirmās 12 minūtes ar līdzsvaru uz rezultāta tablo. Abām komandām pa 30 punktiem.

Otrā perioda ievadā Džinobili ar fantastisku piespēli aiz muguras atrada Bertānu. Rūjienietis savu pieredzējušo komandas biedru nepievīla, ļaujot argentīnietim tikt pie elegantas rezultatīvās piespēles. Līdzvērtīga cīņa laukumā risinājās līdz ceturtdaļas otrajai pusei. Sanantonio basketbolisti nostabilizējās nelielā vadībā, bet pirms iešanas lielajā pārtraukumā trejaci grozā raidīja Petijs Milzs, tādējādi sasniedzot rezultātu 60:55.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē "Spurs" uzbrukumus galvenokārt veidoja Lamarkuss Oldridžs un Kails Andersons, panākot deviņu punktu vadību. Tomēr ilgi pārsvaru noturēt Grega Popoviča komandai neizdevās, "Nuggets" basketbolistiem izlīdzinot mača rezultātu. Denveras vienību pabiedēja Nikola Jokiča potītes trauma, viesiem paliekot bez sava komandas līdera. Kolorado štata komandai izdevās sekmīgi turpināt cīņu otrajā puslaikā ar Gerija Herisa un Džamala Mareja precīzajiem uzbrukumiem, bet jau pavisam drīz laukumā gatavs bija atgriezties Jokičs. Sāpīgu kritienu piedzīvoja Bertāns, pēc sadursmes giasā ar pretinieku, taču Latvijas izlases basketbolists bija gatavs maču turpināt. Savu lielāko pārsvaru "Nuggets" panāca ar septiņu punktu vadību, bet tieši Bertāna stūra trejacis apturēja viesu izrāvienu. Noslēdzoties ceturtdaļai rezultāta starpība bija minimāla 80:81, "Spurs" iedzinējos.

Noslēdzošajā ceturtdaļā četras minūtes komandas apmainījās ar minimālu rezultāta starpību, līdz Trejs Lails ar danku sasniedza +3 denveriešiem. Pēc minūtes pārtraukuma Sanantonio spēja atgriezties vadībā, Oldridžam sasniedzot trīs punktu pārsvaru, bet nevienā brīdī padoties gatavi nebija arī "Noggets" basketbolisti. Divas ar pusi minūtes līdz mača beigām Džinobil ar trejaci panāca rezultātu 101:97. Noslēdzošajā mača minūtē rezultāta starpība bija divi punkti. Pēdējā uzbrukumā denveriešiem bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, bet viesi centās izraut uzvaru ar trejaci. Bartona tālmetiens grozā nekrita, tādējādi "Spurs" tika pie panākuma ar 106:104.