Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Bukmeikeriem savas prognozes, vai Briedis uzveiks Usiku

© F64

27.janvāra vakarā "Arēnā Rīga" Pasaules boksa Supersērijas pusfinālu aizvadīs Latvijas titulētākais bokseris Mairs Briedis ar cīņu pret visa turnīra galveno favorītu Oleksandru Usiku no Ukrainas. Sporta totalizators "11.lv" prognozē Usika uzvaru ar 77% iespējamību (likmes koeficients 1.22), bet ticamākais veids, kā panākumu var gūt Briedis, ir nokauts.

Boksa cīņā, kuru daudzi eksperti jau nosaukuši par „finālu pirms fināla", Brieža izredzes uz uzvaru tiek vērtētas ar 23% iespējamību. Bukmeikeru vērtējumā ticamākie iznākumi ir Usika panākums pēc punktiem (37%) vai ar nokautu (33%). Tikmēr latvieša iespējas triumfēt ar nokautu tiek vērtētas divreiz labāk nekā ar punktiem - 18% pret 9%.

„Šī būs cīņa starp diviem izciliem bokseriem, ko pierāda gan tas, ka abi sportisti savās profesionālajās karjerās vēl nav izjutuši zaudējuma rūgtumu, gan arī Supersērijas pusfināla sasniegšana. Esmu pārliecināts, ka mūs gaida aizraujoša boksa izrāde, kurā diemžēl favorīts ir Usiks," stāsta totalizatora vadītājs Toms Piliksers. „Briedis izceļas ar prasmi darboties no aizsardzības, mēģinot „nolasīt" pretinieku, lielisku ātrumu un nokautējošu sitienu, kamēr Usiks būtībā ir spēcīgs visos aspektos - izveicīgs, labi izvairās no sitieniem, lieliska tehnika un fiziskā izturība. Turklāt jāņem vērā, ka ukrainis ir kreilis, ar kuriem Mairim ir maza pieredze. Tāds bija arī Maiks Peress, kurš radīja pamatīgas grūtības mūsu bokserim. Prognozējam, ka zibenīgais Usiks mača gaitā savus punktus tiesnešu kartiņās savāks un Mairim būs nepieciešams likt lietā savu galveno trumpi - jaudīgo sitienu."

Runājot par mača gaitu, tiek paredzēta gara cīņa, jo ar 50/50 varbūtību tiek prognozēts, ka būs nepieciešami visi 12 raundi un ar 58% iespējamību, ka būs vismaz deviņi raundi.

nra.lv

LASI INTERVIJU AR MAIRI BRIEDI JANVĀRA "SPORTA AVĪZĒ"

"Jā, Briedis vēl nekad nav cīnījies ar tik ātru un talantīgu bokseri kā Usiks. Bet neaizmirsīsim, ka arī Usiks nav cīnījies ar tik prasmīgu pretinieku kā Briedis, un jau tagad ir skaidrs, ka šī dueļa uzvarētājs būs favorīts finālā," skaidro Piliksers. "Nav šaubu, ka abas puses ir veikušas pamatīgu sagatavošanās darbu pirms cīņas, tai skaitā pievēršot lielu uzmanību taktikai ringā. Lielākajās svara kategorijās visu var izšķirt viens ass un trāpīgs sitiens un šis elements Briedim kā reiz ir labi atstrādāts. To ilustrē arī bukmeikeru vērtējums, ka lai arī cīņa būs vismaz astoņus vai deviņus raundus gara, pastāv gana liela iespēja, ka 12. raunda gongs netiks sagaidīts. Cerēsim, ka tam par pamatu būs sekmīgas Maira darbības ringā."

Pasaules boksa sērija ir unikāls turnīrs boksa vēsturē, kurā tiekas astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri. Cīņa būs ne tikai par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu, bet uz spēles ir arī pašu dalībnieku izcīnītās čempionu jostas. Profesionālajā boksā Briedis ir aizvadījis 23 cīņas un visās guvis panākumu, tai skaitā 18 tika pabeigtas ar nokautu. Tikmēr 2012. gada olimpiskais čempions Usiks uzvarējis visās 13 cīņās, no kurām 11 beidzās ar pretinieka nokautu. Otrajā pusfinālā, kas notiks 3. februārī Sočos, krievs Murats Gasijevs spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu. Šajā duelī favorīts ir Gasijevs ar 61% varbūtību (koeficients 1.55), izcīnīt uzvaru pār Dortikosu. Fināls paredzēts šī gada maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.