Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Abas Korejas olimpiādes atklāšanas ceremonijā soļos zem viena karoga

© AP/Scanpix

Abas Korejas valstis trešdien vienojušās februārī Phjončhanā paredzētajās ziemas olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijā soļot zem viena karoga, kā arī sacensībās startēt ar apvienotu sieviešu hokeja komandu.

Pēc darba sanāksmes pamiera ciemā Panmunjomā, puses paziņoja, ka to sportisti atklāšanas parādē soļos kopā zem viena karoga.

Ziemļkoreja plāno uz olimpiskajām un paraolimpiskajām spēlēm sūtīt 550 cilvēku lielu delegāciju, kurā gan lielākā daļa būs oficiālas personas, atbalsta grupas, mākslinieki un žurnālisti, kamēr pagaidām konkrēts sportistu skaits, kas piedalīsies spēlēs, nav zināms.

Ziemeļkorejas delegācija nākamnedēļ apmeklēs Dienvidkoreju, lai iepazītos ar būvēm olimpisko spēļu norises vietā,

Savukārt Dienvidkoreja nosūtīs savus sportistus uz Masikrjunas slēpošanas centru Ziemeļkorejā, kur aizvadīs treniņus.

Oficiālā Phenjana pagājušajā nedēļā nolēma sūtīt Ziemeļkorejas sportistus, augstas amatpersonas, māksliniekus un citas personas uz Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies tiki 80 kilometrus uz dienvidiem no demilitarizētās zonas, kas sadala pussalu.

Seula ilgu laiku centās panākt, lai spēles tiktu dēvētas par "Miera Olimpiādi" pretstatā Ziemeļkorejas bruņojuma programmām pret kurām Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) Drošības padome vairākkārt virzījusi sankcijas.

Sestdien Lozannā Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) tiksies ar abu pušu delegācijām, katru trīs personu sastāvā.

SOK jāapstiprina papildus kvotas Ziemeļkorejas sportistiem, kuri nav spējuši kvalificēties vai nokavējuši termiņus savai reģistrācijai.