Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Porziņģim atkal pārliecinoša uzvara

© USA Today Sports/ SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā Kristaps Porziņģis spēlēja nedaudz mazāk nekā ierasts, taču tāpat izcēlās ar 26 gūtiem punktiem, palīdzot "Knicks" pieveikt otru Ņujorkas komandu "Nets" ar 119:104. Tā bija trešā "Knicks" uzvara pār Bruklinu šosezon trīs savstarpējos mačos.

Kristaps Porziņģis, kurš vakar nospēlēja veselas 44 minūtes, šodien laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva 26 punktus (1p. 8/11, 2p. 6/11, 3p. 2/3). Viņam arī deviņas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā, kā arī divi bloķēti metieni, šajā rādītājā saglabājot pirmo vietu līgā. Porziņģim arī četras piezīmes un viena kļūda, kā arī +/- rādītājs plus astoņi.

Ņujorkai šodien nespēlēja Tims Hārdevejs, kurš tikai nesen atgriezies pēc traumas izārstēšanas un tika pietaupīts, jo iepriekšējā spēle tika aizvadīta vien pirms 24 stundām, izlaižot no rokām uzvaru pret „Pelicans”. Savukārt „Nets” joprojām spēlēja bez sava saspēles vadītāja D`Andželo Rasela.

Mača sākumā Porziņģis iemeta divus pustālos, bet rezultāts attīstījās visai līdzvērtīgi, un pirmo ceturtdaļu „Knicks” pabeidza ar 26:24. Otrajā ceturtdaļā „Knicks” sastāvā debitēja nesen piesaistītais Trejs Bērks, kurš realizēja savu pirmo metienu un tika pie divām piespēlēm. Tāpat daudz šoreiz pirmajā puslaikā spēlēja Villijs Ernangomess, izceļoties ar „kluso” soda metienu.

Sodiņos gan neveicās arī Porziņģim, otrajā ceturtdaļā aizmetot abus garām, taču viņš šoreiz bija ļoti precīzs metienos no spēles, pirmajā puslaikā trāpot piecus no sešiem un savācot 11 punktus. „Knicks” sastāvā punktus paspēja gūt visi, izņemot Ronu Beikeru, un komanda izvirzījās vadībā pret Bruklinu ar 52:42.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis bieži tika pie iespējām mest soda metienus un palielināja savu punktu rēķinu līdz 22, bet ceturtās piezīmes dēļ tika nomainīts. „Nets” pamazām pietuvojās un trešo ceturtdaļu pabeidza ar nelielo deficītu 81:83, bet pēdējās ceturtdaļas sākumā „Knicks” rezervisti Maikls Bīzlijs, Beikers un Franks Nilikinā sameta precīzus trejačus, un „Knicks” ar izrāvienu 16:4 atkal krietni atrāvās (99:85).

Tad laukumā atgriezās Porziņģis, un „Knicks” dzīve kļuva vēl patīkamāka. Porziņģis izcēlās ar spēcīgu bloku, „uzliekot jumtu” Spenseram Dinvidijam, bet Beikers izlauzās cauri pretinieku aizsardzībai, gūstot divus punktus caurgājienā, kam sekoja Porziņģa spēcīgs danks pēc pretinieka apspēlēšanas viens pret vienu (109:90). Līdz ar to pēdējās minūtēs par uzvarētāju vairs lielas intrigas nebija, un ”Knicks” pielika mačam punktu ar 119:104.

„Knicks” uzvarā liels nopelns ir rezervistiem - Bīzlijs sameta 23 punktus, Nilikinā nebija tālu no „triple-double” (10+7+10) un izcēlās ar labāko +/- rādītāju komandā (+17), bet kopumā „Knicks” rezervisti guva 70 punktus. Bruklinai ar 22 punktiem labākais bija Demārs Kerols.