Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Točs "Masters" turnīrā finišē ar bronzas medaļām

© Scanpix

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" turnīrā Pelhrimovā bronzas medaļas izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši cīņā par 3. vietu pārspēja pieredzējušos austriešus Klemenu Dopleru un Aleksandru Horstu - 2-0 (21:14, 21:19).

Pēc neveiksmīgā pusfināla Pļaviņam un Točam vajadzēja saņemties un cīnīties par trešo vietu. Pretī stājās pieredzes bagātie austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri pusfinālā ar 1-2 (21:16, 12:21, 10:15). Austriešiem bija mazāks atpūtas laiks un grūtāka spēle, kas varbūt nāca par labu latviešiem.

Spēli ar bloku sāka Doplers, bet Točs pēc tam atbildēja ar to pašu. Ceturtajā izspēlē Točs vēlreiz pieķēra bumbu blokā, kas Pļaviņam ļāva pēc tam gūt punktu. Arī nākamajā izspēlē labi nospēlēja Pļaviņš, latviešiem izvirzoties vadībā ar 4:1. Vēlāk Pļaviņam bija ļoti laba iespēja palielināt pārsvaru līdz četriem punktiem, bet bumba pēc uzbrukuma lidoja autā. Pēc tam gan Doplers kļūdījās serves uzņemšanā, rezultātam kļūstot ļoti labvēlīgam (10:5). Austriešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem, bet iniciatīva palika Latvijas duetam (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma Austrijas duets turpināja pakaļdzīšanos. Dopleram izdevās atspēlēt vēl vienu punktu, bet servē tika traucēts kā Točs, tā Pļaviņš. Pļaviņš atbildēja ar negaidītu servi pa Horstu, kas atnesa punktu, bet pēc tam viņš nospēlēja sekmīgi arī aizsardzībā, ļaujot Latvijas duetam iekrāt piecu punktu pārsvaru. Pirmā seta galotnē Austrijas duetam lielas iespējas vairs nebija, Pļaviņam un Točam uzvarot to ar rezultātu 21:14.

Otrā seta sākumā latvieši turpināja spēlēt uz Dopleru, kurš pēc vairākām sekmīgām izspēlēm trīs reizes nespēja noslēgt savu uzbrukumu. Tādējādi Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 8:5. Doplers nespēja savākties, līdzīgi kā Točs pusfinālā. Latviešiem vajadzēja tikai uzservēt pa viņu, un punkti nāca. Rezultāta starpība sasniedza piecus punktus, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Doplers un Horsts īsti nespēja seta otrajā pusē atgūties un uzsākt nopietnu pakaļdzīšanos. Rezultāta starpība saglabājās trīs līdz četru punktu apmērā līdz seta galotnei. Tad Točs kļūdījās otrajā piespēlē, dodot vēl pretiniekiem iespēju. Nākamajā izspēlē Točs raidīja bumbu Doplera blokā, kas Pļaviņam lika sasaukt apspriedi. Pēc pārtraukuma Doplers uzservēja pa tīkla trosi, tiekot pie eisa. Tādējādi rezultāts kļuva neizšķirts (17:17). Doplers bija ļoti tuvu tam, lai tas viņam izdotos vēlreiz, bet bumba tomēr palika Austrijas pāra laukuma pusē. Nākamajā izspēlē Točs parādīja prasmes blokā, kas ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru. Vajadzēja likt punktu mačam, ko Mārtiņš Pļaviņš ar otro mačbumbu arī paveica.

Līdz ar to mačs noslēdzās ar Pļaviņa un Toča izcīnītām bronzas godalgām šajā "Masters" turnīrā - 2-0 (21:14, 21:19). Atgādināsim, ka 9. vietā palika Pļaviņa un Toča apspēlētie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Tikmēr dāmām, Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai plkst. 17:00 priekšā lielais fināls.