Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Točs atspēlējas otrā seta galotnē un iekļūst pusfinālā

© FIVB

Čehijas mazpilsētā Pelhržimovā notiekošajā CEV "Masters" pludmales volejbola turnīra pusfinālā iekļuva latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri divos setos ar 21:16 un 23:21 apspēlēja ar ceturto numuru izliktos mājiniekus Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru.

Pirmajā izspēlē Točs iestrēga čehu blokā, un pirmie nelielu iniciatīvu ieguva mājinieki, kas bija priekšā arī ar diviem punktiem (4:2). Pirmoreiz vadībā latvieši izvirzījās pēc Pļaviņa diagonālā sitiena gar tīklu (6:5), un uzreiz pēc tam sekoja vēl četri punkti pēc kārtas - te čehi netika galā ar Toča servi, te ļoti labi aizsardzībā nospēlēja Pļaviņš (10:5). Pārsvars tika palielināts arī līdz deviņiem punktiem (16:7), un pirmajā setā tika svinēta uzvara ar 21:16.

Otrais sets jau bija krietni līdzīgāks. Rezultāts lielākoties lēkāja starp neizšķirtu un latviešu viena punkta pārsvaru, bet seta galotnē čehi pēc ilgāka pārtraukuma atguva vadību (17:16) un piespieda Pļaviņu un Toču pieprasīt pārtraukumu. Diemžēl pēc tā sekoja Toča sitiens autā (16:18), tomēr latviešiem pēc Toča spēles aizsardzībā un Pļaviņa uzbrukuma sitiena izdevās atspēlēt otro setbumbu un panākt izlīdzinājumu (20:20). Pēc mirkļa mačbumbu neizmantoja mūsējie, bet pēc sitiena nedaudz autā sekoja nākamā, kas gan izrādījās laimīgā - čehi trāpīja tīklā, un Latvijas duets uzvarēja ar 23:21.

Grupu turnīru Pļaviņš un Točs sāka ar zaudējumu poļiem Prudelam un Šalankevičam (15:21, 14:21), bet cīņā par trešo vietu grupā apspēlēja mājiniekus Berčīku un Dumeku (25:23, 23:21). Šodien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 22:20 un 29:27 tika apspēlēts iepriekšējo sezonu vadošais Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Tikmēr čehi uzvarēja grupā, trīs setos apspēlējot austriešus Zaidlu/Dresleru un divos setos tiekot galā ar šveiciešiem Bēleru un Kratigeru, un automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā.

Pusfinālspēle pret pret poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku, kuri ir izlikti ar pirmo numuru un ceturtdaļfinālā ar 21:15 un 21:18 pieveica šveiciešus Niko Bēleru un Marko Kratigeru, paredzēta rīt plkst. 12:00 pēc Latvijas laika.