Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Točs divos saspringtos setos apspēlē Samoilovu un Šmēdiņu

© FIVB

CEV pludmales volejbola „Masters” posmā Pelhržimovā, Čehijā, divu Latvijas pāru astotdaļfinālā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turpināja savu veiksmīgo sezonas sākumu, ar 22:20 un 29:27 pieveicot Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Ceturtdaļfinālā Pļaviņš un Točs spēlēs jau šovakar 17:00.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Aleksandrs Samoilovs duetā arī Jāni Šmēdiņu grupā uzvarēja vienā mačā, ar ko nepietika automātiskai iekļūšanai ceturtdaļfinālā, un astotdaļfinalā abi Latvijas dueti nonāca vienā pārī.

Spēli veiksmīgāk uzsāka Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā 10:6. Pļaviņš un Točs drīz vien atspēlējās, un spēle turpinājās līdzsvarā līdz 16:16. Tobrīd Samoilovam un Šmēdiņam izdevās gūt divus punktus pēc kārtas un iegūt svarīgu priekšrocību.

Taču Pļaviņam un Točam izdevās neļaut pretiniekiem šo priekšrocību izmantot. Svarīgs bija tiesneša lēmums situācijā, kad rezultāts bija 18:17 un par bumbu virs tīkla reizē pacīnījās Samoilovs un Točs, bet tiesnesis lēma par labu Točam. Pēc tam Pļaviņš un Točs turpināja spēlēt sekmīgi un tika pie pirmās setbumbas, kuru gan neizmantoja, taču otro, vēlreiz sagaidot labvēlīgu tiesnešu lēmumu, gan izmantoja, uzvarot ar 22:20.

Otrajā setā jau no paša sākuma Točs un Pļaviņš pārņēma vadību un seta gaitā turējās 3-4 punktu vadībā. Seta vidū Samoilovs un Šmēdiņš pievilka līdz 13:14, turklāt šajā izspēlē Točam neizdevās serves uzņemšana. Tas noveda pie vairākām haotiskām darbībām un Pļaviņa lieliskāss spēles, izvelkot divas sarežģītas bumbas un kaut kā pamanoties izkārtot parocīgu gremdi Točam, kurš tomēr sita tīklā. Par šo izspēli pretiniekiem atzinīgi aplaudēja arī Šmēdiņš un Samoilovs.

Rezultātam esot 19:19, Šmēdiņš kļūdījās servē, taču Samoilovs mačbumbu izglāba ar spēcīgu gremdi. Pēc tam cīņā virs tīkla Točs ar spēku uzvarēja, panākot vēl vienu mačbumbu, bet arī šoreiz Samoilova gremde bija neatvairāma. Pēc tam Samoilovam un Šmēdiņam neizdevās izmantot setbumbu, taču tika atspēlēta arī vēl trešā mačbumba (23:23). Saspringtā cīņā Samoilovs panāca 27:26, instinktīvi izvelkot bumbu pēc Toča veiksmīgas spēles blokā, bet Pļaviņš un Točs atspēlējās arī šoreiz, ieguva vēl ceturto mačbumbu, un šoreiz Točs Samoilova sitienu precīzi bloķēja (29:27).

Ceturtdaļfinālā Pļaviņš un Točs spēkosies ar Čehijas pāri Perušiču un Šveineru. Šī mača sākums paredzēts šovakar 17:00. Savukārt Samoilovam un Šmēdiņam turnīrs ir beidzies ar dalītu devīto vietu.