Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Martinam labs otrais brauciens ļauj aizsniegties līdz bronzai

© Scanpix

Pasaules kausa septītajā jeb priekšpēdējā posmā, kas norisinās Sanktmoricā, uzvaru izcīnīja Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš tuvāko sekotāju vācieti Akselu Jungu apsteidza par 0,87 sekundēm. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Martins Dukurs. Viņa brālis Tomass ierindojās devītajā pozīcijā.

Ievadā visiem sportistiem izdevās nosargāt savas pirmajā braucienā iegūtās pozīcijas, līdz vāju sniegumu, neskatoties uz reaktīvo startu, parādīja šveicietis Ronalds Audersets, kurš no 13. vietas noslīdēja līdz 20. pozīcijai. Pirms Tomasa Dukura došanās startā mājinieks bija vienīgais acīmredzamais izņēmums.

Tomasam bija 0,02 sekunžu pārsvars pār Kristoferu Grothēru, kurš otro braucienu aizvadīja augstā līmenī - pirmajā ar to būtu pieticis otrajai vietai. Līdz trases vidum Tomass atradās vadībā, taču ātrumā viņš nespēja sacensties ar vācieti, kurš beigās aizgāja garām. Vecākajam no brāļiem izdevās tobrīd tikt pie otrās vietas braucienā jeb pozīcijas, kas beigās dotu vismaz devīto pozīciju.

Nākamais trasē devās Martins Dukurs, kurš pirmajā braucienā bija dalītā sestajā vietā, Grothēru apsteidzot par 0,11 sekundēm. Viņš aizvadīja tehniski lielisku braucienu, un pārsvars turpināja pieaugt arī trases otrajā pusē. Tādējādi Martins nosargāja pozīciju, handikapu pār Grothēru palielinot līdz 0,37 sekundēm.

Viņam izdevās apsteigt Ņikitu Tregubovu, ar kuru pirmajā braucienā tika dalīta sestā vieta, un vēl trīs sportistus, aizsniedzoties līdz pjedestālam. Vācietis Akels Jungs, kurš pirmajā braucienā bija trešais, aizvadīja teicamu braucienu, kamēr krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais, rādīja vāju sniegumu. Vairākām kļūdām sekoja ātruma zudumi un slīdēšana zemāk kopvērtējumā.

Savukārt līderis Sunbins Juns bija nesatricināms, uzvarot abos braucienos un triumfējot Sanktmoricas posmā. Tādējādi viņš pie zelta ticis piecos no septiņiem šajā sezonā notikušajiem posmiem. Martinam Dukuram līdz uzvarētājam bija 1,1 sekunde, kamēr Tomass no zelta atpalika vairāk nekā pusotru sekundi.

Pasaules kauss noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē Kenigszē trasē Vācijā, bet pēc tam skeletonisti gatavosies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.