Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Zināms, kad slēpotājiem varētu atvērt "Lemberga hūti"

© F64

Piemērotu laikapstākļu gadījumā Ventspils slēpošanas kalnu "Lemberga hūte" slēpotājiem un snovotājiem varētu atvērt nākamās nedēļas otrajā pusē, informēja olimpiskā centra "Ventspils" mārketinga menedžeris Rolands Gorškovs.

Lai atvērtu slēpošanas kalnu, vajadzīgs ilgāks sala periods, skaidroja Gorškovs. Lai sāktu pūst sniegu ar sniega pūtējiem, jābūt sasalušai zemes virskārtai, bet gaisa temperatūra pastāvīgi jābūt zemākai par mīnus trim grādiem, viņš uzsvēra.

Ventspilī tuvākajā nedēļā prognozē stabilu salu, tādēļ plānots, ka pēc zemes virskārtas sasalšanas šīs nedēļas nogalē "Lemberga hūtē" varētu sākt sniega pūšanu, kas aizņems vairākas dienas.

Tā kā mākslīgi veidotais slēpošanas kalns pēdējos gados paaugstināts līdz 58 metriem virs jūras līmeņa, kā arī kļuvis platāks, sniega segas sagatavošanai ar sniega pūtējiem nepieciešamas ilgāks laiks. Vidēji tās ir četras līdz piecas dienas, atzīmēja Gorškovs.

Sniega sagatavošana slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" notiks ar sešiem sniega lielgabaliem. Jau pašlaik lietošanai sagatavots viss nepieciešamais slēpošanas un snovborda inventārs.