Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

30 dienas līdz olimpiskajām spēlēm - būtiskākais, lai tās skatīties būtu īpaši aizraujoši

© Scanpix

Tieši 30 dienas pirms olimpisko spēļu sākuma, Lattelecom, kopā ar olimpisko sporta veidu pārstāvjiem un sporta komentētāju Anatoliju Kreipānu, apkopoja galveno, ko vērts zināt, lai olimpiskās spēles vērot būtu vēl aizraujošāk. Savos ieteikumos dalījās kamaniņu, kērlinga, snovborda, kalnu slēpošanas un biatlona disciplīnas pārstāvji, iepazīstinot ar aktualitātēm šajās disciplīnās.

“Olimpiskās spēles klātienē var apmeklēt pavisam nedaudzi, savukārt īstu sporta fanu ir simtiem tūkstošu reižu vairāk. Lattelecom lepojas, ka saviem skatītājiem nodrošināsim plašāko olimpisko spēļu pārklājumu, sniedzot iespēju sekot līdzi ikvienai sporta disciplīnai un teju ikkatram olimpisko spēļu mirklim,” uzsver Lattelecom izklaides un komunikāciju pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

Jaunas disciplīnas

Šogad olimpiskajās spēlēs būs vērojamas četras jaunas disciplīnas - jaukto pāru kērlinga sacensības, “Big Air” disciplīna snovbordā, kalnu slēpošanas komandu sacensības, kā arī masu starts ātrslidošanā. Latvijas kērlinga izlases pārstāvis Artis Zentelis par jauno disciplīnu saka: ”Jaukto pāru sacensības olimpiskajās spēlēs noteikti būs saspringtas, un spēle kļūs vēl dinamiskāka, nekā līdz šim. Kērlings arī ir vienīgā disciplīna, kur sacensības notiks teju katru olimpisko spēļu dienu, tāpēc šai spēlei, kur iesaistīti teju 20 kg smagie akmeņi, noteikti būs jāseko līdzi īpaši intensīvi.”

Vienā lēcienā jāparāda maksimums

Viens no Latvijas vadošajiem snovbordistiem Artūrs Cukunde, komentējot jauno “Big Air” disciplīnu, norāda: “Šeit sportistam visas savas spējas jāspēj demonstrēt vienā lēcienā, koncentrējoties vienam trikam, kas nozīmē - tajā “jāiet uz visu banku”, uzņemoties lielāku risku. Skatītājiem šīs sacensības noteikti būs ļoti iespaidīgas.”

Startējot komandā, papildu atbildības sajūta

Savukārt kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, raksturojot jauno kalnu slēpošanas disciplīnu - komandu sacensības, skaidro: “Ja ierasti var teikt, ka sportists slēpojot trasē ir viens, tad šī komandas disciplīna noteikti rada citādāku sajūtu, tai skaitā, papildu atbildību. Kā arī rada lielāku intrigu skatītājiem, jo rezultāti ir neparedzamāki.” Komandas sacensībās skatītājiem būs iespēja sekot līdzi sportistiem visas trases garumā, ne tikai atsevišķos tās posmos.

REUTERS/ SCANPIX

Biatlonā - spēcīga konkurence

Jēkabs Nākums, komentējot iespējamos rezultātus biatlonā, pauda: ”Protams, var minēt galvenos favorītus, bet tādi ir 30 labākie sportisti, kas nozīmē - jebkurš no viņiem var iegūt medaļas, un tas piedod sacensībām lielāku azartu.” Neskatoties uz to, ka šobrīd biatlonā pārliecinošs līderis ir francūzis Martēns Furkāds, olimpiskajās spēlēs ļoti iespējams ir sagaidīt arī pārsteigumus.

Sacensības - arī diennakts tumšajā laikā

Olimpisko spēļu programmā vairākas sacensības, piemēram, kamaniņu braukšana un biatlons, ieplānotas vēlos vakaros, kad jau satumsis, izgaismojot trases ar prožektoriem, kas izskatīsies īpaši iespaidīgi. Sporta notikumi mazāk pārklāsies, un būs iespēja sekot līdzi dažādām disciplīnām.