Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bertāns uzstāda jaunu savas NBA karjeras rekordu kaldina "Spurs" uzvaru

© AP/ SCANPIX

NBA spēlē Sanantonio "Spurs", lai gan lielāko daļu mača bija nelielos iedzinējos, pēdējā ceturtdaļā ar teicamu sniegumu rādošo Dāvi Bertānu priekšgalā atspēlējās un izcīnīja uzvaru izbraukumā ar 107:100. Bertāns turpināja izmantot savas iespējas "Spurs" līderu nespēlēšanas dēļ un ar labu precizitāti guva 28 punktus, uzstādot savu NBA karjeras rekordu.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti, kas ir atkārtots viņa sezonas lielākais rādītājs. Šajā laikā Bertāns „salauza” pretinieku aizsardzību ar 28 punktiem, kas ir viņa jauns NBA karjeras rekords, par septiņiem punktiem pārspējot iepriekšējo. Dāvim šī punktu skaita sasniegšanai bija nepieciešami tikai 15 metieni no spēles (1p. 0/1, 2p. 5/6, 3p. 6/9), un viņš sešus tālmetienus vienā mačā iemetis pirmoreiz. Iepriekš viņš trīsreiz bija trāpījis pa pieciem trejačiem.

Bertānam šodienas spēlē arī trīs rezultatīvas piespēles un divi bloķēti metieni, kā arī viena piezīme. Viņa +/- rādītājs bija plus 12, kas bija otrs labākais komandā, tikai aiz Petija Milza. Savukārt „Spurs” rezultatīvākā spēlētājs gods atkal Lamarkusam Oldridžam, kurš sameta 31 punktu un savāca 12 atlēkušās bumbas.

„Spurs” spēli pret vienu no līgas vājākajām komandām „Kings” aizvadīja bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem - joprojām trauma Rūdijam Gejam, savainojums licis pāris spēles izlaist arī Denijam Grīnam, atpūta tika dota lieliski spēlējošajam veterānam Manu Džinobili, bet komandas līderis Kavai Lenards guvis jaunu traumu, šoreiz plecā. Sakramento savukārt nācās iztikt bez Džordža Hila, toties ierindā atgriezās pieredzējušais Zeks Rendolfs.

Bertāns devās laukumā pirmās ceturtdaļas vidū, un līdz tam „Spurs” bija izdevies gūt tikai septiņus punktus (7:11). Bertāns drīz izcēlās ar tāla divpunktu metiena realizēšanu un priekšpēdējā minūtē iemeta tālmetienu, tobrīd panākot neizšķirtu, taču „Kings” ceturtdaļas beigās panāca 25:21.

Rezultatīvi spēlējot jaunajam centram Villijam Kolijam-Stainam un serbu aizsargam Bogdanam Bogdanovičam, „Kings” pirmajā puslaikā uz brīdi ieguva pat 14 punktu pārsvaru. Sakramento izrāviena laikā laukumā bija arī Bertāns, kurš otrās ceturtdaļas vidū saņēma piespēli uz tālmetiena līnijas un pēc pretinieka nomānīšanas realizēja agresīvu caurgājienu. Savukārt puslaika pēdējā minūtē Dāvis tika pie salīdzinoši viegla metiena no groza apakšas, bet sešas sekundes pirms puslaika beigām iemeta tālmetienu, samazinot deficītu līdz 46:56. Bertāns pirmajā puslaikā ar 12 punktiem bija „Spurs” rezultatīvākais spēlētājs.

Bertāns turpināja uzņemties iniciatīvu un spēlēt rezultatīvi arī trešajā ceturtdaļā. Viņa pirmais metiens gan bija nesekmīgs, taču tam sekoja bloks pret Koliju-Stainu groza apakšā un divi punkti laukuma otrā pusē. Bertāns vēlreiz izcēlās ar agresīvu caurgājienu, kurā tika pie diviem punktiem un soda, tiesa, soda metienu netrāpīja. Sajūtot metienu, Bertāns nekautrējas pēc tam arī uzbrukt no tālās distances un vēlreiz trāpīja, uzstādot savu sezonas rekordu punktu gūtajos punktus un panākot neizšķirtu 71:71. Dāvis nākamajā uzbrukumā arī atņēma pretiniekiem bumbu un ar tālu rezultatīvu piespēli izkārtoja vieglus punktus Petijam Milzam. Nākamais tālmetiens Bertānam gan sanāca sasteigts un neprecīzs, un „Kings” atgriezās vadībā ar 76:73.

Ceturtajā ceturtdaļā Bertāns atgriezās laukumā jau pēc trim minūtēm, kļūdoties tālmetienā. Taču tas bija tikai īstermiņa pārtraukums Bertāna salūtā - nelielais „Kings” pārsvars tika ātri likdivēts, kamēr Bertāns trāpīja trīs tālmetienus no trim, un pusotru minūti pirms beigām „Spurs” bija vadībā ar 102:96. Bertāns tobrīd izcēlās ar efektīgu bloku, triecot bumbu pret vairogu, taču grozs tomēr tika ieskaitīts. „Kings” nākamajā uzbrukumā Bertāns vēlreiz aktīvi nospēlēja aizsardzībā, piespiežot pretinieku kļūdīties, un pēdējā minūtē „Spurs” droši nosargāja uzvaru ar 107:100.

Bertāns jauno 2018. gadu iesācis ar saņemtām iespējām spēles laika ziņā, pēdējos piecos mačos vidēji spēlējot 27 minūtes, un spējis tās pilnībā izmantot. Janvārī Bertāns vidēji guvis 14.8 punktus ar 53% precizitāti un trāpījis 15 no 32 tālmetieniem, kā arī savācis četras atlēkušās bumbas un veicis 1.8 rezultatīvas piespēles. Viņa sniegums palīdzējis traumu mocītajai "Spurs" uzvarēt trīs no piecām spēlēm un saglabāt trešo vietu Rietumu konferencē.