Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Latvijas futbola izlase februārī tiksies ar Pasaules kausa dalībnieci Dienvidkoreju

© F64

Latvijas futbola izlase 3. februārī aizvadīs pārbaudes spēli ar Pasaules kausa finālturnīrā iekļuvušo Dienvidkorejas valstsvienību, raksta aģentūra LETA. Par tikšanos pavēstījusi Dienvidkorejas Futbola federācija. Abas izlases līdz šim spēkojušās vienu reizi.

Tikmēr Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis aģentūrai LETA atklāja, ka pagājušajā nedēļā starp abām pusēm notikušas pārrunas, kurās "praktiski panākta vienošanās". Sagaidāms, ka mačs notiks Antaljā. Pārbaudes mačs norisināsies laikā, kad Dienvidkorejas valstsvienība aizvadīs treniņnometni Turcijā. Tās laikā komanda tiksies arī ar Moldovu un Jamaiku.

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas valstsvienība ar Dienvidkoreju tikās 2010. gada janvārī Spānijas pilsētā Malagā, kad piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Zīmīgi, ka arī toreiz korejieši aizvadīja sagatavošanās posmu Pasaules kausa finālturnīram. Dienvidkoreja šī gada vasarā Krievijā gaidāmajā Pasaules kausa finālturnīrā sacentīsies vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempioni Vāciju, Meksiku un Zviedriju.

Dienvidkorejas izlase Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas 60. vietā, kamēr Latvija ir 132. pozīcijā. Latvijas valstsvienības nākamā pretiniece jau vairāk nekā trīs desmitgades ir stabila Pasaules kausa dalībniece.

Tās labākais sasniegums ir 2002. gadā izcīnīta ceturtā vieta, kad finālturnīrs norisinājās Dienvidkorejā un Japānā. Savukārt 2014. gadā Brazīlijā notikušajās sacensībās šī valstsvienība neizkļuva no apakšgrupas. Dienvidkorejas rekords FIFA rangā ir 17. vieta, kas tika sasniegts tālajā 1998. gadā, tomēr pēdējos gados tik sekmīgi nav klājies.

Līdz šim bija zināms, ka Latvija 22. martā aizvadīs pārbaudes spēli ar Fēru salu valstsvienību, 25. martā spēkosies Gibraltāru, bet jūnija sākumā paredzētas Baltijas kausa izcīņas spēles ar Lietuvu un Igauniju. Iepriekšējo maču Latvijas valstsvienība aizvadīja novembrī, kad viesos ar 3:4 piekāpās Kosovai.

Ar pārbaudes maču pret Dienvidkorejas valstsvienību Aleksandra Starkova vadītā Latvija uzsāks gatavošanos Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotās Nāciju līgas debijas sezonai. Tajā piedalīsies visas asociācijā esošās 55 dalībvalstis, kas tiks sadalītas četrās divīzijās. Turnīrs sāksies nākamā gada 6. septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstāti ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām. Izloze, kurā izlases uzzinās pretiniekus, Lozannā notiks 24. janvārī, kad arī tiks prezentēta galvenā trofeja.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies šī gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.